Yavaşlama zamanı hatası
- kadir_trn
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Yavaşlama zamanı hatası
Merhaba asda a2 servo sürücü ile dijital girişleri (p1-09 p-10 p1-11) kullanarak servo motoru hız modunda sürmek istiyorum. p1-34 ve p1-35 paremetreleri ile hızlanma ve yavaşlama zamanlarını ayarladım. hızlanma zamanı istenildiği gibi çalışıyor fakat yavaşlama zamanı çalışmıyor. motor bir anda duruyor. ilgili ladder diyagramını aşağıya bırakıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: Yavaşlama zamanı hatası
Sürücü üzerindeki P1-36 parametresi yani hızlanma/yavaşlama zamanına ait S eğrisi değeri 0 ise rampa zamanlamaları ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle P1-36 parametresine 10-100ms gibi S eğrisi değerini girdiğinize ve özellikle duruş esnasında servo On sinyalinin kesilmediğine emin olunuz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- kadir_trn
- İletişim:
Re: Yavaşlama zamanı hatası
p1-36 değerini 100 olarak ayarladım. servo On sinyalini de kontrol ettim. sinyal kesilmiyor. sonuç hala aynı maalesef.Turhan yazdı: 30 Eki 2024, 14:42 Sürücü üzerindeki P1-36 parametresi yani hızlanma/yavaşlama zamanına ait S eğrisi değeri 0 ise rampa zamanlamaları ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle P1-36 parametresine 10-100ms gibi S eğrisi değerini girdiğinize ve özellikle duruş esnasında servo On sinyalinin kesilmediğine emin olunuz.