Yavaşlama zamanı hatası

Kullanıcı avatarı
kadir_trn
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Yavaşlama zamanı hatası

Mesaj gönderen kadir_trn »

Merhaba asda a2 servo sürücü ile dijital girişleri (p1-09 p-10 p1-11) kullanarak servo motoru hız modunda sürmek istiyorum. p1-34 ve p1-35 paremetreleri ile hızlanma ve yavaşlama zamanlarını ayarladım. hızlanma zamanı istenildiği gibi çalışıyor fakat yavaşlama zamanı çalışmıyor. motor bir anda duruyor. ilgili ladder diyagramını aşağıya bırakıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Yavaşlama zamanı hatası

Mesaj gönderen Turhan »

Sürücü üzerindeki P1-36 parametresi yani hızlanma/yavaşlama zamanına ait S eğrisi değeri 0 ise rampa zamanlamaları ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle P1-36 parametresine 10-100ms gibi S eğrisi değerini girdiğinize ve özellikle duruş esnasında servo On sinyalinin kesilmediğine emin olunuz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
kadir_trn
İletişim:

Re: Yavaşlama zamanı hatası

Mesaj gönderen kadir_trn »

Turhan yazdı: 30 Eki 2024, 14:42 Sürücü üzerindeki P1-36 parametresi yani hızlanma/yavaşlama zamanına ait S eğrisi değeri 0 ise rampa zamanlamaları ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle P1-36 parametresine 10-100ms gibi S eğrisi değerini girdiğinize ve özellikle duruş esnasında servo On sinyalinin kesilmediğine emin olunuz.
p1-36 değerini 100 olarak ayarladım. servo On sinyalini de kontrol ettim. sinyal kesilmiyor. sonuç hala aynı maalesef.

“Servo Forum” sayfasına dön