Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DVP28SV3 -DOP107BV iletişim problemi

Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DVP28SV3 -DOP107BV iletişim problemi

Mesaj gönderen ismetalpay »

Merhabalar ,
DVP28 SV3 ile DOP107BV arasındaki rs485 iletişiminde ilginç bir problemler yaşıyorum. Muhtemelen sv3 ün ayarlarıyla alakalı ama ben bulamadım.
1- Bu iki cihazın aralarındaki rs485 iletişiminde sadece 9600,7,1 even, ascii olarak iletişim kurulabiliyor. baudrate değişirse veyahut rtu moduna geçersem iletişim kesiliyor. Daha hızlı baudratelerde iletişim kurmak istiyordum ama denemelerimde hmi okuma hatası veriyor.
2- PLC device range settingsde default latched data adresleri 20000-23999 arasında ancak hmi de bu adresleri kabul etmiyor .(incorrect adress hatası veriyor) hmi fw güncellemesi yapıldı. plc de latched adres range olarak 6000-9999 yaptım bundada okuma hatası verdi. sonrasında latched adres range olarak 2000-5999 olarak belirlediğimde (sv2 data adres range) sıkıntı ortadan kalktı ve hmi ile plden data okuyabildim ve yazabildim. Ancak bu durumdada veriler açma kapama işleminde uçtu yani latched device range settings çalışmadı (veyahut bir yerde eksik ayar yaptım)
Bu konularda ne yapabilirim, şimdiden teşekkürler
İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DVP28SV3 -DOP107BV iletişim problemi

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1. HMI proje dosyanız üzerinde haberleşme kontrol cihazınızın Delta ES3/SV3/EX3/SX3 PLC seçili olduğundan emin olunuz. Aksi durumda ya haberleşemez yada yanlış adreslere erişim sağlarsınız.

2. Haberleşme protokol değişikliği için DIADesigner üzerinden doğru haberleşme ayarlarını yüklediğinize emin olunuz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

Re: DVP28SV3 -DOP107BV iletişim problemi

Mesaj gönderen ismetalpay »

Merhaba,
Cevap için teşekkür ederim, o detayı kaçırmışım kontrol cihazı olarak delta dvp plc görünüyordu bunu Delta ES3/SV3/EX3/SX3 PLC ile değiştirince adress range hatası vermediğinden yüksek numaralı adreslere okuyup yazabiliyorum hmi üzerinden , ayrıca latched device kısmıda sorunsuz hale geldi. Dediğiniz gibi muhtemelen yanlış adrese erişiyordu.
sorunlar çözüldü

iyi günler

“HMI Forum” sayfasına dön