Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
AS serisi PLC ler de Puls
- feza
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: AS serisi PLC ler de Puls
Merhaba Turhan Bey,
PLC tarama saykılından etkilenmeden. bir şekilde Puls Frekans değerini (örneğin interrup içinde) anlık değiştirebilmeliyim.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
Not : Birde aynı programı 12SE de yazdığımda PLC tarama saykılı neredeyse 1.000 ms civarı iken AS228 de 1.800 ms civarı.
Hatta AS228T e sadece 2 komuttan oluşan deneme proramıyazdım o bile 0.450 ms oluyor neden bu kadar yavas oluyor.
(Yazdığım ms değerleri maks. değildir ISPsoft dan anlık gözlemlediğim değerlerin ortalaması gibi)
PLC tarama saykılından etkilenmeden. bir şekilde Puls Frekans değerini (örneğin interrup içinde) anlık değiştirebilmeliyim.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
Not : Birde aynı programı 12SE de yazdığımda PLC tarama saykılı neredeyse 1.000 ms civarı iken AS228 de 1.800 ms civarı.
Hatta AS228T e sadece 2 komuttan oluşan deneme proramıyazdım o bile 0.450 ms oluyor neden bu kadar yavas oluyor.
(Yazdığım ms değerleri maks. değildir ISPsoft dan anlık gözlemlediğim değerlerin ortalaması gibi)
- Turhan
- İletişim:
Eğer hareket profiliniz daha önceden belirlenmiş işlem adımlarından oluşuyor ise örneğin: 10 adımlık bir işlemin her bir adımı için farklı hız ve farklı pozisyon tanımlayabilirseniz TPO komutunu kullanabilirsiniz. Bunun dışında farklı bir önerim bulunmuyor.
PLC tarama saykıl değerli için ise her iki PLC modeli içinde desteklenen MOV komutlarının yaklaşık işlem süresi DVP-SE serisi PLC modeli için Execution time of MOV instruction 2 μs, AS serisi PLC modeli için MOV Instruction 0.15μs olarak verilmiş.
Boş bir PLC programından daha çok her iki PLC modeli için aynı işlem adımlarına sahip daha ölçülebilir yoğun bir programda çalışmayı test edebilirmisiniz?
.
PLC tarama saykıl değerli için ise her iki PLC modeli içinde desteklenen MOV komutlarının yaklaşık işlem süresi DVP-SE serisi PLC modeli için Execution time of MOV instruction 2 μs, AS serisi PLC modeli için MOV Instruction 0.15μs olarak verilmiş.
Boş bir PLC programından daha çok her iki PLC modeli için aynı işlem adımlarına sahip daha ölçülebilir yoğun bir programda çalışmayı test edebilirmisiniz?
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- feza
- İletişim:
Selam Turhan Bey,
Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum.
TPO için Tabloları oluşturdum.
Ancak TPO aktif ettiğimde PLC Error Ledi yanıyor ve Ethernet Haberleşmesini kesiyor.
Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum.
TPO için Tabloları oluşturdum.
Ancak TPO aktif ettiğimde PLC Error Ledi yanıyor ve Ethernet Haberleşmesini kesiyor.
- feza
- İletişim:
TPO ile ilgili bir örnek bir kod var mı
- Turhan
- İletişim:
Bir önceki mesajda eklediğim TPO.pdf dokümanını kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- feza
- İletişim:
Tabloyu Sildim Tekrar yaptım oldu Teşekkürler.
- feza
- İletişim:
Merhaba Turhan Bey,
Şu an TPO kullanıyorum ancak bir sorum daha olacak.
Şu an TPO kullanıyorum ancak bir sorum daha olacak.
- feza
- İletişim:
Merhaba Turhan Bey,
Şu an TPO kullanıyorum, bir sorum daha olacak.
TPO için oluşturduğum tabloda sıralamasında bir yerde (örneğin 4. sırada) 2ms beklemesi gerekiyor. Bunun için ne yapmalıyız
Şu an TPO kullanıyorum, bir sorum daha olacak.
TPO için oluşturduğum tabloda sıralamasında bir yerde (örneğin 4. sırada) 2ms beklemesi gerekiyor. Bunun için ne yapmalıyız
- feza
- İletişim:
Birde TPO da bir adımdan diğer adıma geçme süresi ne kadardır
- Turhan
- İletişim:
Position Planning Table'da herhangi bir zaman tanımlaması bulunmuyor. Example-4'ü inceleyin.
DELTA Electronics Turkey