AS serisi PLC ler de Puls
- feza
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: AS serisi PLC ler de Puls
Merhaba Turhan Bey,
Position Planing Table de,
Target Position = D1,
Target Speed = D5
Acc/Dcc = D7 olarak ayarladığımızda
datalar sıfırsa yada anlamsız data girdiğimizde
TPO aktif ettiğimiz an
PLC kilitleniyor. (Similatör de kilitleniyor)
Position Planing Table de,
Target Position = D1,
Target Speed = D5
Acc/Dcc = D7 olarak ayarladığımızda
datalar sıfırsa yada anlamsız data girdiğimizde
TPO aktif ettiğimiz an
PLC kilitleniyor. (Similatör de kilitleniyor)
- Turhan
- İletişim:
Target Pozisyon değeri absolute koordinat sistemi için sıfır tanımlanabilir. Ancak hedef hız ve rampalanma değerleri için zaten sıfır girmemeniz gerekir. Bunu bir komut ile engelliyor olmalısınız.
Örneğin: Rampa değerleri 50ms'nin aktında ise (0 yada negatif değerler) rampalanma değerlerini 50ms yaz gibi. Bu şekilde çalışmayı test edebilirmisiniz?
.
Örneğin: Rampa değerleri 50ms'nin aktında ise (0 yada negatif değerler) rampalanma değerlerini 50ms yaz gibi. Bu şekilde çalışmayı test edebilirmisiniz?
.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- feza
- İletişim:
Turhan Bey Merhaba,
Size bir deneme.isp dosyası gönderiyorum.
Burada DPLSV (DPLSY de aynı) neden yaklaşık 2 sn sonra Pulse üretmeye başlıyor.
Doğal olarak da aldığı yolda yanlış oluyor.
Neden Bekliyor. (Çok önemli projeyi teslim edemiyorum)
Size bir deneme.isp dosyası gönderiyorum.
Burada DPLSV (DPLSY de aynı) neden yaklaşık 2 sn sonra Pulse üretmeye başlıyor.
Doğal olarak da aldığı yolda yanlış oluyor.
Neden Bekliyor. (Çok önemli projeyi teslim edemiyorum)
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
SR463 Axis 1 (Y0.0/Y0.1) starting/ending frequency data adresinin default değeri 200Hz'dir. PLC bu değerin altında pulse çıkış frekansı üretmez. Bu data değerini 0 olarak tanımlayın.
DELTA Electronics Turkey
- feza
- İletişim:
Merhaba Turhan Bey,
Evet zaten orasını 0 olarak ayarlamıştım ve bir sey değişmemişti.
(Not : gönderdiğim kodlarda yaklaşık 2000 ms sonra frekans üretiyor. Oysaki her 1 ms de 1 puls artışı var SR463 = 200 HZ olsa bile en fazla 200 ms beklerdi)
Evet zaten orasını 0 olarak ayarlamıştım ve bir sey değişmemişti.
(Not : gönderdiğim kodlarda yaklaşık 2000 ms sonra frekans üretiyor. Oysaki her 1 ms de 1 puls artışı var SR463 = 200 HZ olsa bile en fazla 200 ms beklerdi)
- Turhan
- İletişim:
Yaptığım test sonucunda SR463 data adresi 0 iken DPLSV komutu etkinleştirildiğinde ve interrupt aktif hale getirildiğinde ilk pulse'in üretilmesi 2.milisaniye anında, 1ms'lik time interrupt ile 2000Hz'e ulaşma süresi ile 2001. milisaniye anında gerçekleşti.
Zaman birimlerinin ölçümlerini main programda 1ms çözünürlük ile gerçekleştirdiğim için +1 yada +2 milisaniyelik fazla ölçüm değerleri oldukça kabul edilebilir değerlerdir. Ortalama scan time 0.800ms.
Zaman birimlerinin ölçümlerini main programda 1ms çözünürlük ile gerçekleştirdiğim için +1 yada +2 milisaniyelik fazla ölçüm değerleri oldukça kabul edilebilir değerlerdir. Ortalama scan time 0.800ms.
DELTA Electronics Turkey
- feza
- İletişim:
merhaba Turhan Bey,
Size 2 adet program gönderiyorum.
Herik sinide çalıştırdığımızda toplam uygulanan pulse registerlarına baktığımızda
12SE de D1030 = 12485 pulse (bu doğru olan)
AS228 de ise SR460 = 10495 pulse oluyor (bu yanlış çünkü bekliyor)
Size 2 adet program gönderiyorum.
Herik sinide çalıştırdığımızda toplam uygulanan pulse registerlarına baktığımızda
12SE de D1030 = 12485 pulse (bu doğru olan)
AS228 de ise SR460 = 10495 pulse oluyor (bu yanlış çünkü bekliyor)
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
PLC programında 1ms'lik interrupt kesintisi ile
1ms. anında 1Hz, 2ms. anında 2Hz, ... 2000ms. anında 2000Hz pulse çıkış frekansı mı elde etmek istiyorsunuz? Ayrıca Frekans 2000Hz'e eşit olduğunda da sanırım DPLSV komutunun çalışma şartını kesmek istiyorsunuz.
İstediğiniz çalışma senaryosu tam anlamı ile bumudur? Yoksa örnekleyerek açıklarmısınız?
1ms. anında 1Hz, 2ms. anında 2Hz, ... 2000ms. anında 2000Hz pulse çıkış frekansı mı elde etmek istiyorsunuz? Ayrıca Frekans 2000Hz'e eşit olduğunda da sanırım DPLSV komutunun çalışma şartını kesmek istiyorsunuz.
İstediğiniz çalışma senaryosu tam anlamı ile bumudur? Yoksa örnekleyerek açıklarmısınız?
DELTA Electronics Turkey
- feza
- İletişim:
Merhaba Turhan Bey,
çalıma senaryomuz çok karmaşık. Ama gelen olarak 1 HZ den yaklaşık 8000-10000 HZ belirli zamanlarda ivmeli ve sabit hızlarda yaklaşık 30 dk boyunca çalışan bir tür Simulator cihazı çalıştırıyoruz.
programı daha önceden DVP 12SE de yazdım yaklaşık 6 aydır çalışıyordu. fakat ek bir takım ihtiyaçlardan dolayı AS228 PLC bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyordu.
Burada gönderdiğim programlar ile anlatmak istediğim AS228 deki DPLSV komutundaki yanlış davranışıdır. (bence bu bir bug olabilir) bunun düzeltilmesini istiyorum.
Not 1 : Daha önceden 12SE Türkiye ye ilk geldiğinde RS komutunda da bulduğum bağı size iletmiştim. Sizde düzelttirmiştiniz.
Not 2: Ayrıca bu konunun dışında, yukarıda bahsetmiştim. TPO komutunda verilerin yanlış veya alakasız olması durumunda da PLC nin bence kilitlenmemesi gerekir. (bug alabilir)
çalıma senaryomuz çok karmaşık. Ama gelen olarak 1 HZ den yaklaşık 8000-10000 HZ belirli zamanlarda ivmeli ve sabit hızlarda yaklaşık 30 dk boyunca çalışan bir tür Simulator cihazı çalıştırıyoruz.
programı daha önceden DVP 12SE de yazdım yaklaşık 6 aydır çalışıyordu. fakat ek bir takım ihtiyaçlardan dolayı AS228 PLC bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyordu.
Burada gönderdiğim programlar ile anlatmak istediğim AS228 deki DPLSV komutundaki yanlış davranışıdır. (bence bu bir bug olabilir) bunun düzeltilmesini istiyorum.
Not 1 : Daha önceden 12SE Türkiye ye ilk geldiğinde RS komutunda da bulduğum bağı size iletmiştim. Sizde düzelttirmiştiniz.
Not 2: Ayrıca bu konunun dışında, yukarıda bahsetmiştim. TPO komutunda verilerin yanlış veya alakasız olması durumunda da PLC nin bence kilitlenmemesi gerekir. (bug alabilir)
- Turhan
- İletişim:
AS PLC sadece 0Hz başlangıç frekansı ile çalışıldığında 2000ms'nin sonunda 2 pulse üretebiliyor. Fakat başlangıç frekans değerleri 0'dan büyük ise 2000ms anında başlangıç değerine göre farklı değerlerde pulse üretebiliyor.
Aşağıdaki resim başlangıç değeri 1 olan ve 2000. milisaniye anındaki üretilen toplam pulse adedini gösteriyor. Ekran videosunda da farklı başlangıç pulse frekans değerlerine göre 2000ms. anında üretilen toplam pulse adedini gösteriyor.
.
Aşağıdaki resim başlangıç değeri 1 olan ve 2000. milisaniye anındaki üretilen toplam pulse adedini gösteriyor. Ekran videosunda da farklı başlangıç pulse frekans değerlerine göre 2000ms. anında üretilen toplam pulse adedini gösteriyor.
.
DELTA Electronics Turkey