Selamlar,
Haberleşme sistemleri hakkında fazla tecrübem yok. Aşağıdaki gibi bir sistem kuracağım.
1 tane HMI ve 1 tane SS2 PLC + 3 adet analog input modülü olacak.
RS232 üzerinden HMI (master) ve SS2 PLC'yi (slave) haberleştireceğim.
Ayrıca SS2 PLC'deki analog bilgileri ve alarmları Başka bir SCADA/PLC okumak istiyor. Bunun içinde SS2 RS485 üzerinden yine slave olarak diğer SCADA/PLC sistemi ile haberleştirmek istiyorum.
1. Bu konfigürasyon doğru mudur? SS2 PLC bu uygulama için yeterli midir?
2. Scada/plc sisteminin kendi SS2 PLC'im üzerinden sadece okuma yapabilmesini istiyorum. ve bu haberleşmenin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Analog değerleri ve alarm bitlerini diğer SCADA/PLC'ye nasıl verebilirim.
Teşekkürler
SS2 PLC'nin başka bir PLC tarafından bilgilerinin okunması.
- mutlu_t
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Yakup
- İletişim:
Re: SS2 PLC'nin başka bir PLC tarafından bilgilerinin okunması.
Merhaba,
Scada/Plc den kastınız denir?
SS2 plc ile link haberleşme veya modrw komutu ile haberleşme yaparak okuma veya yazma yapabilirsiniz.
Scada/Plc den kastınız denir?
SS2 plc ile link haberleşme veya modrw komutu ile haberleşme yaparak okuma veya yazma yapabilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- mutlu_t
- İletişim:
Yakup Bey Selamlar,
Düşündüğüm iki alternatif ile ilgili kolay anlaşılması için skeç oluşturdum. Sistemler hakkında bilgi ve sorularım skeçte yer almaktadır.
Düşündüğüm iki alternatif ile ilgili kolay anlaşılması için skeç oluşturdum. Sistemler hakkında bilgi ve sorularım skeçte yer almaktadır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
Merhaba,
Plc veya Hmı farklı portları aynı anda farklı haberleşme hattına bağladığınızda master veya slave olarak çalıştırabilirsiniz.
Hmı ve Plc Haberleşme kaynak videolar:
Yeni Proje Oluşturma ve Haberleşme Ayarı
PLC COM2 RS485 Protokol Ayarı
Plc veya Hmı farklı portları aynı anda farklı haberleşme hattına bağladığınızda master veya slave olarak çalıştırabilirsiniz.
Hmı ve Plc Haberleşme kaynak videolar:
Yeni Proje Oluşturma ve Haberleşme Ayarı
PLC COM2 RS485 Protokol Ayarı
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey