Metin olarak DATA Aktarmak, Saklamak

Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Metin olarak DATA Aktarmak, Saklamak

Mesaj gönderen ergunguler »

Merhaba,

Örneğin D100 'e "Abc" gibi metin aktarmak kalıcı veya geçici olarak saklamak istiyorum.
Nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Metin olarak DATA Aktarmak, Saklamak

Mesaj gönderen Turhan »

PLC'nin her bir D alanına 2 karakter yazabilrisiniz. Sonraki her 2 karakterlik uzunluk bir sonraki word alanda saklanacaktır.

1. PLC'de ASC komutu ile 8 karaktere kadar sabit bir ifade yazabilirsiniz. (Karakter sayısı 8'den az ise boşluk karakteri kullanabilirsiniz.)

2. Monitor table'da Sağ tık--> ASCII input penceresi ile istediğiniz data adrese sabit karakter yazabilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:

Yapamadım. aşağıdaki gibi hata alıyorum
2023-09-18_134545.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Turhan yazdı: 18 Eyl 2023, 12:59 PLC'nin her bir D alanına 2 karakter yazabilrisiniz. Sonraki her 2 karakterlik uzunluk bir sonraki word alanda saklanacaktır.

1. PLC'de ASC komutu ile 8 karaktere kadar sabit bir ifade yazabilirsiniz. (Karakter sayısı 8'den az ise boşluk karakteri kullanabilirsiniz.)

2. Monitor table'da Sağ tık--> ASCII input penceresi ile istediğiniz data adrese sabit karakter yazabilirsiniz.

.
.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:

tamam şimdi oldu. "AB______" şeklinde giriş yaptım. PLC'de ASC komutu ile 8 karaktere kadar" ifadesinden anladığım 2 ila 8 karakterdi. en az 8 karakter olmalıymış. şimdi oldu. teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:

Yine yapamadım.
2023-09-18_154925.jpg
2023-09-18_155035.jpg
D500'e AB yazdırdım. ancak, ** olarak görünüyor.

Ayrıca metin aktarmak, yazmak, saklamak bu kadar zor mu? acaba ben mi soruyu yanlış sordum?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Aşağıdaki komutlar simülatör modunda desteklenmez.

WDT, REF, REFF, MTR, DHSCS, DHSCR, DHSZ, SPD, PLSY, PWM, PLSR, IST, TKY, HKY, DSW, SEGL, ARWS, ASC, FROM, TO, RS, PRUN, VRRD, VRSC, ABS, PID, MODRD, MODWR, FWD, REV, STOP, RDST, RSTEF, SWRD, DELAY, GPWM, FTC, CVM, MEMR, MEMW, MODRW, PWD, RTMU, RTMD, RAND, DABSR, ZRN, PLSV, DRVI, DRVA, DPPMR, DPPMA, DCIMR, DCIMA, DPTPO, HST, DCLLM.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:

anladım. peki siz ilk mesajınızda nasıl görüntülediniz? DELTA123 metnini kastediyorum.
Kullanıcı avatarı
ergunguler
İletişim:

PLC'ye yüklerken şöyle bir hata oluşuyor;

Hata Kodu C400
2023-09-18_165303.jpg
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Şimdi user manual'dan komut kullanım detaylarını inceledim. A~Z or a~z aralığındaki ingilizce karakterler 8 uzunlukta olmalı.

Farklı uzunluklardaki tüm ASCII karakterler için Monitor table'da Sağ tık--> ASCII input penceresi ile istediğiniz data adrese sabit karakter yazabilirsiniz.

.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön