Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

GRİD BOX

Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

GRİD BOX

Mesaj gönderen MEHMET34 »

Grid boxun çalışma şeklini bana anlatabilirmisiniz. Grid box manuelde bir şey anlaşılmıyor teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: GRİD BOX

Mesaj gönderen Uğur »

Aşağıdaki linkte Gridbox elementi ile yapılmış Reçete Listeleme örneği mevcuttur. Gridbox elementi çalışmasını bu örnek üzerinden inceleyebilirsiniz.

(4) HMI Reçete Toplu Listeleme
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:

Toplu reçeteleme işlemindeki gridbox elementinde makro yazılımında $800 ve $810 adreslerinde işlem yapılmış ben gridbox elementinde bu adresleri bulamadım bu adreslemeyi neye göre yaptınız bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz yardımlarnız için teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Sayfa numarası satırlarının manuel olarak bulunması için kullanılmıştır. Gridbox değişkeni değildir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:

Gridbox

Dün size gridbox elementiyle ilgili bir sorum olmuştu birazına cevap bulabildim ancak benim anlayamadığım $800 ve $810 sayılarını neye göre belirliyoruz ikinci anlamadığım sorun şu $200 neden 1 sayısından çıkartıyoruz ve $800 taşıyoruz $800 niçin 10 ile çarpıp $810 sayısına taşıyoruz $810 sayısını 1 ile toplayıp $500 sayısına taşıyoruz bu $800 sayılarını nasıl hesaplıyoruz. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İşlerinizde başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

$200 dikkatli incelerseniz Gridbox içerisinde tanımlı adrestir ve sayfa numarasını aldığımız yerdir. Bunu en altta sayfa numarası olan kısımda görüyorsunuz zaten. Sayfa numarasından yola çıkarak satır numarası türetmek için macrolarla işlemler yapılmıştır. Sayfa numarasından 1 çıkararak sonucun 10 katı ile satır numara başlangıcı elde ediliyor ve ardından $500 ler içerisinde 1 er 1 er arttırarak satır numaraları elde ediliyor. Yani bu bahsettiğiniz anlamadığınız macrolar aslında gridbox elementi ile alakalı bir yapı değil. Sadece her satırın başında kaçıncı satır olduğunu görmek için yapılmış ayrı bir düzenlemedir.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
Ahmet
İletişim:

Mesaj gönderen Ahmet »

Yöneticilerimiz izin verirse bende cevap niteliğinde bir resim eklemek isterim.
Grinbox Macro.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:

Gridbox

Konuyu şimdi daha iyi anladım yardımlarınız için teşekkür ederim. Yardım amacıyla resim olarak bilgi veren kardeşime de teşekkür ederim onun yardım için attığı bilgide anlamamda çok yardımcı oldu hepinize kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
samet4153
İletişim:

Mesaj gönderen samet4153 »

Merhabalar,

Reçeteyi HMI deki Kalıcı Register adreslerine kayıt edebilirmiyiz.
sebebi ise elektrik gittiğinde veya yeniden yazılım atıldığında reçetenin kaybolmamasını istiyorum.
bu konu hakkında yardımlarınızı beklerim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

HMI reçete verileri zaten kalıcı adreslerden oluşur. Özel bir gereksinime ihtiyaç duymaz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön