Simple indicator problemi

Kullanıcı avatarı
mustafa_celik
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Simple indicator problemi

Mesaj gönderen mustafa_celik »

Merhabalar,
Dop110IS HMI programı hazırlıyorum fakat simple indicator görüntülenmesi ile ilgili bir durum fark ettim.
Ekrana uyarı geldiğinde ilk etapta görünmez fakat uyarı gelince arka planı kırmızı olan bir kutucuk içinde bilgi mesajı yazdırmak istiyorum bunun için simle indicator kullandım ve 0. durumu görünmez yaptım. 1. durumda ise arka plan rengini kırmızı olması için gerekli rengi belirledim. Fakat ekranda arka plan rengine göre değişen bir kutucuk göründü. Düz kırmızı bir kutucuk içerisinde uyarı mesajı yazdırmak istiyorum fakat bu şekilde olmadı.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Simple indicator problemi

Mesaj gönderen Turhan »

Simple indikator elementi yerine MultiState elementini kullanabilirsiniz. Elementin sadece ON konumunda görünür olmasını istiyorsanız elementin okuma adresinin benzerini İnvisible Adres sekmesine tanımlayıp invisible state durumunu Off olarak ayarlayın.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön