Merhaba
Makro içinde geçen
BITOFF({Link1}1@B125)
ifadesindeki {Link1}1@B125 adresinin nereyi referans ettiğini anlayamadım. Link1 deki 1 nolu cihaz DVP SS2 PLC oluyor. Ancak B125 ile ifade edilen nokta tam olarak neresi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
DopSoft Makrodaki B tipi adres
- fthks
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
Re: DopSoft Makrodaki B tipi adres
Merhaba,
HMI programınızın Haberleşme Menüsünün Link1 ismini verdiğiniz ComPort kısmının görselini paylaşabilirmisiniz.
HMI programınızın Haberleşme Menüsünün Link1 ismini verdiğiniz ComPort kısmının görselini paylaşabilirmisiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- fthks
- İletişim:
Eğer yanlış anlamadıysam haberleşme ayarlarının görüntüsü aşağıdaki gibi...
İlaveten, makro sihirbazındaki aygıt tipi listesini de gönderiyorum. HMI ın master olduğu haberleşme linkinde (Link1):
1 adet PLC (1)
2 adet inverter (10 ve 11)
2 adet servo (20 ve 21)
bulunuyor.
İlaveten, makro sihirbazındaki aygıt tipi listesini de gönderiyorum. HMI ın master olduğu haberleşme linkinde (Link1):
1 adet PLC (1)
2 adet inverter (10 ve 11)
2 adet servo (20 ve 21)
bulunuyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
"B" aygıt tipi Modbus adresi yazabileceğiniz bir seçimdir. Yani B125 PLC içerisinde "S124" kontağına tekabül eder. PLC içerisinde Step kontakları kullanılıyor olabilir.
"B" aygıt tipi Modbus adresi yazabileceğiniz bir seçimdir. Yani B125 PLC içerisinde "S124" kontağına tekabül eder. PLC içerisinde Step kontakları kullanılıyor olabilir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- fthks
- İletişim:
PLC programında step kontaklar kullanılmamış. Eğer başka bir ihtimal yoksa, o kodlar sonradan vazgeçilmiş olan bir tasarımın kalıntıları olabilir. Programa bir etkisi olmadığından sorun çıkarmıyordur.
Yardımınız için teşekkür ederim.
Yardımınız için teşekkür ederim.