DOP AS den DOP 103BQ geçiş

Kullanıcı avatarı
maayyildiz
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DOP AS den DOP 103BQ geçiş

Mesaj gönderen maayyildiz »

Merhaba Arkadaşlar,
DOP AS35 yazılış bir programı DOP103BQ nasıl transfer edebiliriz.
HMI COM1 RS232 üzerinde Motor sürücüsüne, COM2 485 üzerinden de DTC1000/2000 bağlı. COM1 Sürücü haberleşmesinde sorun yaşıyorum,
HMI modelini 103 olarak seçtiğimde sorunsuz açılıyor fakat, haberleşme hatası alıyor, adreslere erişemiyor. Ayrıca program içerisinde makro da bulunmakta.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, gerekli olursa programı da paylaşabilirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DOP AS den DOP 103BQ geçiş

Mesaj gönderen Turhan »

DOP103BQ modeline ait comport pin dağılım şeması aşağıdaki gibidir. Eğer fiziksel bağlantınız doğru ise COM1 haberleşme protokollerinizi ve haberleşme hata mesajını belirtebilirmisiniz?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
maayyildiz
İletişim:

Bağlantının doğru olduğundan eminim. COM1 bağlı olan sürücüdeki adreslere erişim hatası veriyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

HMI üzerinde görüntülenen tam hata mesajı ve hata veren porta ait COM kullandığınız pinleri belirtebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
maayyildiz
İletişim:

Com 1 RS232 2 ve 3 numaralı pinleri kullanıyorum (Baktığımda AS postuyla aynı pin ler) AS ile sorun yaşamadan çalışıyor. Anladığım kadarıyla fiziksel bağlantı ile ilgili değil. Ayrıca Editörle online simülasyon ettiğimde AS ile çalışıyor fakat 103 ile yine çalışmıyor.
Aldığım hatanın resmini iletiyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Proje dosyanızı paylaşmanız mümkün müdür? Proje dosyanız üzerinden ilerlememiz daha doğru olacaktır.

turhan.kurt@deltaww.com
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
maayyildiz
İletişim:

Proje şu şekilde, Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Test için bütün makro komutlarınızı pasif edip COM1 arabiriminden sadece bir adres okumayı test ettim. Aynı driver ve aynı protokolde farklı bir adresi okuyabildim.

DOP100'e ait boş bir test projesinde aynı haberleşme driverı ve protokolünde COM1'e bağlı aygıttan herhangi bir veri alabiliyor musunuz?

.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
maayyildiz
İletişim:

İletişi hatası verdiği için Dop103 ile sistemi başlatamıyor ve veri giremiyorum. Bu nedenle Dop AS ile online mod ile Sistemi başlattım ve süre bilgilerini girdim. Ardından Dop103 ile yeni bir proje oluşturup , Sürücüye bağladım
counter ları doğru şekilde okuyabildim .
Verileri doğrudan sürücü üzerinden okudum. makro vs yok.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Haberleşme hatası oluşuyor olsa bile online simulasyon başlıyor olmalı. Bilgisayarıma USB-RS232 dönüştürücü bağlı ve slave aygıtlar yokken bile online simulasyon başlatılabiliyor.

.
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön