asda a2 dzrn z fazı bulma

Cevapla
Kullanıcı avatarı
wild_for
Mesajlar: 40
Kayıt: 15 Mar 2018, 10:36
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

asda a2 dzrn z fazı bulma

Mesaj gönderen wild_for »

İyi günler. Öncelikle daha önce hiç servo motor kontrolü yapmadığımı belirteyim. O yüzden bazı sorularım saçma gibi gelirse kusuruma bakmayın. Kullanmayı düşündüğüm sistemde 14ss2T plc, asda a2 servo sürücü tek yönde çalışacak, tersi yönde çalışmayacak. Sistemimde tek servo, 2 ayrı home noktası olacak. 1. home noktasını sensörü görünce, 2.home noktasını sensörü gördükten sonra bir miktar daha döndürüp bulmak istiyorum. Bununla ilgili bazı sorularım olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- DZRN ile home bulmada OCZ ile z fazı bulmada dökümanlardan anladığım kadarıyla OCZ çıkışı NPN, benim plc inputlarım PNP. Bunu PNP'ye çevirecek bir araç olmalı mı? yoksa plc pals sayacağı için böyle bir dönüştürücü kullanmaya gerek kalmadan X2'ye direkt bağlamalı mıyım?
2- Sistemiimde herhangi bir limit switch olamayacak, DZRN komutu için limit swiçi şart mı? Yani X5 girişini boş mu bırakmalıyım, yoksa başka bir iş için kullanabilir miyim? Yani DZRN komutu ile y2,y3 y4,y5, x3,x6,x7 tablodaki işlere ayrıldığı için başka amaçlarla kullanılamaz mı?
3- DPLYS komutu ile servoya pals sayısı ve frekansı gönderirken 14ss2 için bildiğim kadarıyla max 10KHz frekansta gönderebiliyoruz. Kullancağım motor ecma 1.5KW frensiz, rpm'i 2000, 80/1 redüktör kullanacağım. Eğerki motor hızı redüktörden dolayı düşük gelirse sürücü üzerinde Khz çarpanı gibi bir ayar var mı? Yoksa hiç riske girmeden 14ss2 yerine dvp-28sv gibi bir plc mi tercih etmeliyim?
4- Servo sürücü hataya geçtiği zaman plc'den ekrana hata mesajı verdirmek için CN-1'de hangi pinden hata sinyalini nasıl alabiliriz?

Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7831
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: asda a2 dzrn z fazı bulma

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1. Servo sürücü üzerindeki OCZ fazı yalnızca NPN çıkış bağlantısını desteklemektedir. Önerilen PLC tüm X giriş noktalarının NPN olmasıdır. Eğer giriş PNP olacak ise Servo OCZ fazını bir röle üzerinden değil uygun anahtarlama frekansında optocoupler ile kullanmanızdır. DZRN komutunda yalnızca 1 adet home sensörü girişi bulunmaktadır. Komut, home sensörü girişi aktif olana kadar servo sürücüyü 1. hızda sensör bilgisi geldikten sonra servo sürücüyü 2. hızda sürecektir ve PLC sizin belirleyeceğiniz Z Fazı adedine ulaştıktan sonra duracak ve bulunduğu noktayı Home kabul ederek PLC pals sayıcısını sıfırlayacaktır.

2. DZRN komutunda zorunlu limti swich kullanmanızı gerektiren bir durum bulunmuyor. Servo sürücünün üzerindeki dahili IO noktalarına da limit swichler bağlayabilirsiniz. CH0 için PLC içerisinde M1307 biti Set konumunda ise geri limit swichi aktiftir ve bağlantı yeri PLC X5 girişidir. bu bit aktif değil ise X5 girişini farklı amaçlar için kullanabilirsiniz.

3. P1-44 ve P1-45 parametresi ile servo sürücünün elektronik dişli oranlarını değiştirebilirsiniz. Bu ayarlar için Servo Sürücülerde Elektronik Dişli Oranı ile Devir ve Çözünürlük Hesabı başlığını ziyaret ediniz.

4. ASDA-A2 CN1 Konnektoru üzerinden 28.Pine +24VDC uygulayıp 27.Pini PLC X girişine bağlayın bu şekilde servo sürücünün 5. Dijital outputunu PNP olarak servo hata çıkışı olarak kullanabilirsiniz.

Not: P2-22: 0007 ise 5.Out çıkışı normalde kapalı hata sinyal çıkışı, P2-22: 0107 ise 5.Out çıkışı normalde açık hata sinyal çıkışı olarak şartlanacaktır.


DZRN.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
wild_for
Mesajlar: 40
Kayıt: 15 Mar 2018, 10:36
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: asda a2 dzrn z fazı bulma

Mesaj gönderen wild_for »

Teşekkürler Turhan Bey. Takıldığım noktalar oldukça sizleri rahatsız ederim. ;)
Cevapla

“Servo Forum” sayfasına dön