Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DVP-12SE PLC ile DVP-4AD analog modülden data okuma ve okunan datanın PC ye yazdırılması

Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DVP-12SE PLC ile DVP-4AD analog modülden data okuma ve okunan datanın PC ye yazdırılması

Mesaj gönderen mezkan »

deneme_ss2_plc_data,_okuma.PNG
bu örnekte eksiklik var mıdır Turhan Bey.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DVP-12SE PLC ile DVP-4AD analog modülden data okuma ve okunan datanın PC ye yazdırılması

Mesaj gönderen Turhan »

Anlaşamadığımız bir konu var. PLC slave modda kullanacaksanız PLC programı içerisinde MODRW komutu ile ilgili porttan yazma veya okuma işlemi gerçekleştiremezsiniz Eğer bu komutu kullanıyorsanız PLC Master konumunda olacaktır.

Önerim; PLC'yi formatlayın ve PLC içerisinde yalnızca END komutunu yükleyin. Bu ayarlarda PLC 7,EVEN,1,9600 ve istasyon numarası 1 olarak gönderdiğiniz modbus sorgularına cevap veriyor olacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Turhan bey ben zaten yazma işlemini yaptım plc master ama okuma işlemini yapamadım. Bunu nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Aağıdaki örnek komut satırları ile okuma yapılabilmektedir. Örnek komut satırları ve açıklamaları program içerisinde yer almaktadır.

Mesaja eklediğim örnek programı PLC'nizi formatladıktan sonra deneyiniz.

MODRW_COM1_Okuma.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Teşekkür ederim Turhan Bey.
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Merhaba Turhan Bey haberleşmeyi sagladım. Karşı taraftan gelecek plc ye yazma işleminin zamanı belli değil. Okuma işlemi otomatik nasıl yapılabilir? 0.5 ms lik pulse ile denedim ama olmadı. Anlık okuma işlemini nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Merhaba data okuma ve yazma işlemini sorunsuz yapıyorum. Fakat hem okuma hem yazmayı aynı program içerisinde kullandığım zaman haberlesmeyi sağlayamıyorum. Ekteki dosyayı inceleyebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Örneğin yazma oluyorsa okumayı yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

2 modbus komutu aynı anda aktif olmamalıdır. Okuma yaparken yazma işlemini devreye sokmadan önce okuma komutunu kesin ve ardından yazmayı çalıştırın. Bu şekilde sorun oluşmayacaktır.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
mezkan
İletişim:

Mesaj gönderen mezkan »

Çok teşekkür ederim Uğur bey . RS 232 modbus okuma yazma hızı nedir? TCP IP modbus okuma yazma arasında okuma yazma hiz farkı var mıdır?

“PLC Forum” sayfasına dön