DPM-D520I

Cevapla
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
Mesajlar: 304
Kayıt: 30 Tem 2018, 22:52
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DPM-D520I

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

Merhaba enerji analizörleri ile ilgili bir sayfa olmadığından buraya yazmak zorunda kaldım. Elimde DPM-D520I enerji analizörü var bunu altındaki rs-485 girişinden DPM-Soft aracılığı ile içeriğini görebiliyorum. İstediğim bunun içeriğini 107-CV ile görselleştirmek sorum şudur. üstünde link port diye dvp serisindeki gibi bir giriş var dökümanda bilgiye ulaşamadım. buraya dvp serisindeki hmi-dvp plc kablosunu bağlasam rs 232 aracığı ile bağlanabiliyormuyum? Olursa ekrandan izleme işlemini hmi'den link portuyla. dökümanla ilgili işlemlerimide rs-485 ile dpmsoft aracılı ile yapacağım.
Bayram Çalışkan
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
Besta Makina Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7713
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DPM-D520I

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Enerji analizörün uygulama manuellerinde harici haberleşme aygıtları için iletişim portu RS-485 olarak örneklenmiş. Default ayarlarda 8,N,1,9600 RTU ve ID:1 ile iletişime geçilebileceği gözüküyor. RS232 portuna ait bir ifadeye de dokümanda rastlamadım.

Test etmek için henüz elimde bir ürün bulunmadığı için haberleşme testini gerçekleştiremiyorum ancak isterseniz RS-485 arabirimi için analizörden mesajda belirttiğim bir adresten veri okuduktan sonra HMI'da arabirimi RS232 olarak seçip benzer haberleşme ayarlarında aynı adresten veri okumayı deneyebilirsiniz.



.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“CTA-DPA-IFD-CNC Forum” sayfasına dön