AS 200 PLC KENDİ PID KONTROL ÇALIŞMASI.

Cevapla
Kullanıcı avatarı
mekatronik64
Mesajlar: 64
Kayıt: 13 Nis 2018, 20:57
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

AS 200 PLC KENDİ PID KONTROL ÇALIŞMASI.

Mesaj gönderen mekatronik64 »

Merhabalar Sayın Forum Yöneticileri.
AS 228 r plc ve dop 107 wv hmi ile oluşturmuş olduğumuz bir projede plc hmı simülasyon modunda analog çıkışlar oransal olarak çalışıyor gibi fakat programı plc hmı a yükleyip test yaptığımda çıkışlara sonucu doğru olarak yansıtamıyorum. Plc programında analog modülleri hardware konfigürasyonda modül formatını foating format seçip ısı nem sensörlerinin çalışma aralığına konfigüre ettim.
Fakat % 0 ila % 100 aralıkta 2 adet damper oransal çıkışımı nasıl programlamalıyım bunu bir türlü yapamadım. Analog çıkış kanallarına hangi sayı formatı ile sonucu belirttiğim % aralıkta 0-10 v aralığına dönüştürebilirim. Program içersinde matematiksel ifadelerde hatalar varmı varsa bunlar nelerdir bakabilirmisiniz. Bu program benim için hayati önem taşıyan bir uygulama şu an bu işi uygulama aşamasında ne gibi önerileriniz olabilir.
klima plc.JPG
Yukarıdaki ekran görüntüsünde plc de görüntüleme formatını float seçiyorum satır içersinde timer değerini göremiyorum gibi sorunlar otomatik seçime getiriyorum bu sefer prosesin sv ve pv değerlerini düzgün görüntüleyemiyorum. Esas sorunum bu bunu nasıl aşmalıyım. Bu konuda kafam iyice karıştı.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7781
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: AS 200 PLC KENDİ PID KONTROL ÇALIŞMASI.

Mesaj gönderen Turhan »

Program komutlarının tamamını incelememiz mümkün değil.

AS PLC ve ISPSoft Eğitimi başlığında yer alan özel modül uygulama videoları analog IO'ları nasıl konfigüre edebileceğiniz konusunda size yardımcı olacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön