DTC1000 Analog Çözünürlük

Cevapla
Kullanıcı avatarı
sadikbircan
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 May 2020, 15:42
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DTC1000 Analog Çözünürlük

Mesaj gönderen sadikbircan »

Arkadaşlar DTC1000 ile analog okuma kullanarak bir proje yapıyorum. Ancak sensörden okuduğum değerler konusunda pek tatmin olamadım. Delta DPA serisi ve muadili Autonics cihaz ile ölçüm yapıp aynı anda DTC üzerinden analog okuma yapıyorum. Elede ettiğim sonuçlar tutarlı ancak hmi üzerinde gördüğüm değişimler ile cihazın kendi ekranında gördüğüm değerler arasında bariz bir hassasiyet farkı var. Hiçbir yerde DTC cihazların okuma çözünürlüğünü bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7736
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DTC1000 Analog Çözünürlük

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DTC'nin giriş sensör tipi analog sinyal seçildiği zaman analog sinyalin dijital dönüşüm değeri 1002H ve 1003H adreslerindeki alt ve üst limit değerler aralığında lineer skala ediliyor olmalı. Giriş sensör tipiniz ve bu data adreslerin değerleri nedir?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
sadikbircan
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 May 2020, 15:42
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DTC1000 Analog Çözünürlük

Mesaj gönderen sadikbircan »

Sensörüm 1V-5V arası çıkış veriyor,-190 ile 760 arasında ölçüm yapıyorum böylece sensörün 0 noktası olan 1V değeri 0 ve 5V değeri 760 değerini veriyor ve lineer skala olmasında problem yok. Hassasiyet/çözünürlük konusunda bir sorunum yok. Sistemin çalışması sırasında hmi ekrandaki değer her zaman dpa sensörün ekranında gördüğüm değerle aynı olmuyor, dpa dahili ekranında görebildiğim 1-2 birimlik değişimleri HMI ekranda göremeyebiliyorum. Bu konuda aklıma 2 seçenek geliyor, dpa cihazın çıkış çözünürlüğü ve DTC cihazın okuma çözünürlüğü. Yani DTC cihaz okuma ve değer skalasını benim istediğim limitlere getirme işlemi yaparken analog değeri kaç bit olarak değerlendiriyor? Lineer skala mapping işlemi yapılırken tampon bellek değerleri kaç bit olarak değerlendiriliyor?

Bana sadece DTC1000 cihazının 0-5V analog okuma sırasındaki okuma çözünürlüğünü ve mapping yapılırken kullanılan tampon bellek boyutunu/çözünürlüğünü yazabilirseniz projede DTC1000 ile mi devam edeceğim yoksa DVP-04AD mi kullanmam gerekli kararını vermem için yeterli olacaktır.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön