Servo Fren Gürültüsü

Cevapla
Kullanıcı avatarı
bora
Mesajlar: 7
Kayıt: 04 May 2022, 23:06
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Servo Fren Gürültüsü

Mesaj gönderen bora »

Merhabalar,

Bir projemizide ASD-A2-0721-M servo surucu ve ECMA-C10807SS servo kullanıyoruz. Servo sürücünün fren kontrolünü datasheet'de gosterdiği gibi kendi yaptığımız bir PCB üzerinden relay ile gerçekleştiriyoruz. Servo on yaptığımızda sürücünün Break çıkışını ile relay'i kontrol edip frenleri açıyoruz. Sistemde 8 adet RS-485 ile konuşan işlemci ve 3 Adet bahsettiğim sürücüden var. Servo On yapılmadan önce işlemciler ile olan haberleşmede hiç bir sıkıntı olmuyor. Ancak herhangi bir servoyu on konumuna aldığımızda haberleşme bozuluyor.

Osiloskop ile baktığımızda servo on yapıldığında 24V üzerinde cok fazla gurultu olduğu gördük. ECMA-C10807SS motorun UWB kablosu ve fren beslemesi tek bir kablodan motora gidiyor. Dolayısıyla UWB'den gelen gürültüler sistemde kullanılan 24VDC'yi etkiliyor. Bu sebeple de haberleşmede bozulmalar oluyor. Çunku haberleşmede kullandığımız 24V ile fren beslemesi aynı kaynaktan sağlanıyor. ECMA-C10807SS motor kablosundan fren beslemesinş ayırıp ayrı bir kablodan fren beslemesini yaptığımızda hiçbir sorun olmuyor. Ama seri üretimde işliçik açısından sıkıntılı bir durum.

UWB üzerindeki gürültüleri nasıl azaltabilirim. Datasheet'de ferrit nüve gösteriyor. Ama olması gerek değerler nelerdir ve nereden temin edebilirim bir bilgi yok.

Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 8874
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Servo Fren Gürültüsü

Mesaj gönderen Uğur »

Öncelikle servo çevresine uygun standartlar miktarınca manyetik gürültü yayacaktır ve sizin bunu PCB üzerinde gerek kafesleme gerek özel manyetik geçirgenlik arttırıcı önlemler ile bastırmanız gerekecektir. Ferrit nüve ile motor kablosunu birer sipir sararak test edebilirsiniz ama bu sizin etkilenen PCB nizi tamamen koruyacak anlamını taşımayacaktır.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Cevapla

“Servo Forum” sayfasına dön