HMI USB DATA KAYIT

Cevapla
Kullanıcı avatarı
slm
Mesajlar: 6
Kayıt: 26 Oca 2021, 10:42
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI USB DATA KAYIT

Mesaj gönderen slm »

Merhaba. HMI ile usb üzerinden usb belleke 10 sn periyotla kayıt yapıyorum. Kayıt için bir başlat butonu, bir kaydet butonu ve gün sonunda usb çıkart diye bir buton koyarak bu işlemleri yapıyorum.
Yaşadığım sorunlar müşteri bazen usb çıkart butonuna basmadan belleği çıkartıyor ve tekrar taktığı zaman usb ye kayıt yapmıyor. Bir sorunda müşterinin söylediğine göre aynı gün içinde eksik dosyalar olması yani bazı işlemleri ekranın kaydetmemesi. Örnek olarak bir günde 20 dosya olması gerekirken 10 dosya eksik kayıt tutulmuş gibi. Bu problemleri giderebileceğim alternatif çözümleriniz var mıdır. HMI enerjisi kesildiği zaman bu tip sorunlar yaşanabilir mi ? Ekranda kayıt tutsam hafıza sorunu yaşarmıyım ya da enerji kesilmesi durumunda aynı sorunlar olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
İslam
Mesajlar: 1281
Kayıt: 05 Tem 2018, 13:55
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: HMI USB DATA KAYIT

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Data kayıt alırken aynı periyotta Yapılandırma-->Control Block içerisinden Hemen Harici Belleğe yaz bitini tetikleyerek alınan kayıtları hemen USB belleğe yazdırabilirsiniz. Böylelikle Kayıt aldığı periyotta hemen USB'ye de bu verileri yazacağı için veri kaybı olmayacaktır.
data_kayıt.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Cevapla

“HMI Forum” sayfasına dön