CamIn ile movesuperımposed çalışması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
flayges
Mesajlar: 21
Kayıt: 05 May 2021, 09:51
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

CamIn ile movesuperımposed çalışması

Mesaj gönderen flayges »

Merhaba,

50mc ye bağlı 2 eksen bulunmakta 1. Eksenim makine tahrik sağlıyor ve belirli bir hızda dönüyor. 2. Eksenim folyo verme grubunu hareketlendiriyor ve 1. Eksene bağlı olan bıçak açık olduğunda 2. Eksen folyoyu sürme görevini yapıcak.

Soru
CamIn komutu 1. Eksenime bağlı olan sanal eksenim master 2. Eksenim ise slave olarak başlıyor ve her pozisyonu geldiğinde folyoyu sürüyor. 2. Folyo sürmeye bağlı benek sensörü servonun DI7 ve DI13 bağlı. Benek düzeltmesini touch proble ile virtual eksenimin encoder değerine göre yapacağıma göre movesuperımposed komutunu nasıl her defasında işleteceğim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 8891
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: CamIn ile movesuperımposed çalışması

Mesaj gönderen Uğur »

Touch ettiğiniz değer hangi eksen ise onun saykılı ile diğer eksenin saykılı arasında ilişki kurmalısınız. Örneğin rotary eksen bir turu 360 ise folyo sürme ekseninde bir saykılınız ürün boyu olan mm dir. Bu durumda 360 derece = kesim boyuna karşılık gelir. Rotary eksen touch ederek hesapladığınız 1 derece hata (1/360)*kesim boyu kadar bir folyo üzerinde düzeltmeye ihtiyacı belirler. Bu örnek üzerinden hareketle bir hesaplama metodu geliştirmelisiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Cevapla

“MC Forum” sayfasına dön