Recete

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Seyduna_85
Mesajlar: 54
Kayıt: 03 Nis 2018, 09:51
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Recete

Mesaj gönderen Seyduna_85 »

Merhabalar,
Kurduğumuz bir işletmede 3 adet as228, 1 adet as218, 3 adet dop110DS, 2 Adet dop115ws şeklinde plc ve hmi var. Bu cihazların hepsi ethernet ile haberleşme sağlıyor ve hepsi tek server e bağlı. dop115 hmi'ın biri tüm tesise hakim olacak şekilde programlanıyor. Bu hmi da reçete yapılacak. bütün plc'lerdeki reçete datalarını bu ekranda toplamak mümkün mü? Ayrıca örneğin dop110DS nin bir data değerinde yaptığımız değişikliği direk olarak dop115 üzerindeki reçeteye yazdırmak mümkün mü.
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7818
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Recete

Mesaj gönderen Turhan »

Normalde reçeteler birbirinden bağımsız çalışır. Ancak haberleşme üzerinden reçetelere ait modbus adresleri üzerinden erişmek ve bu değerleri okuyup yazmak mümkündür.

HMI'ların her ikisinde de aynı uzunluk ve aynı grupta benzer iki reçete olduğunu varsayın. Örneğin: HMI'da 1 gruba ait RCP0 değeri değiştirildiğinde haberleşme üzerinden diğer HMI'ın 1 gruba ait RCP0 değerine yada blok olarak RCPNO=1 değerini taşımlısınız. Benzer durum diğer HMI'da oluşur ise bu kez birinci HMI'ın adreslerinide haberleşme üzerinden değiştirmelisiniz.

HMI reçete verilerine ait haberleşme modbus adresleride aşağıdaki tablodadır.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“DIAStudio Forum” sayfasına dön