ss2 encoder ile belirlenen mesafede makineyi durdurma

Cevapla
Kullanıcı avatarı
MURATDMRBLK
Mesajlar: 2
Kayıt: 24 Mar 2023, 16:52
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ss2 encoder ile belirlenen mesafede makineyi durdurma

Mesaj gönderen MURATDMRBLK »

merhabalar
yapmak istediğimiz iş iş sensörden çıktıktan sonra belirlenen mesafe kadar gittsin ve makine dursun istiyoruz ( makine dikiş makinesi dk devir hızı 3400) A B fazlar x0 x1 bağlı.
c251 den saydırma yaptığımda makina 3 adım attığında c251 den okuduğum değer 4318 ( bu okuduğum son değer sürekli olarak farklı pulse geliyor)
daha sonra z fazını x6 ya bağladım bu sefer makine her adım attığında 1 er 1 er saydı istediğime ulaştım ancak bunu sadece makineyi yavaş çalıştırdığımda oluyor devr 3400 çıkardığımda encoder çok fazla kaçırma yapıyor örnek olarak
aşağıdaki komutu yazdıp yavaş çalıştırdıoğımda tam kırk adım sonra duruyor ancak tam hız çalıştıdığımda çok fazla kaçırma yapıyor ve 100 adımdan fazla gidiyor bunun çözümü nedir acaba
Adsız.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 7818
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: ss2 encoder ile belirlenen mesafede makineyi durdurma

Mesaj gönderen Turhan »

Kontrol edilen eksen özellikle pozisyonlama motoru değil ise genelde motor iki farklı hızda kontrol edilir. Sürme boyunun %90-95'ini yüksek, Kalan %5-10'luk kısmı düşük hızda icra edilir. Sürücüdede özellikle duruş rapmasıda küçük bir değer için set edilerek hata payının minimize edilmesi hedeflenir. Motor hızınız, yükünüz, PLC'deki kontrol bloklarınız ve diğer koşullar hassasiyetinizi etkiler. Dolayısı ile tek bir öneri ile hassasiyet beklentinizi istenen seviyeye indirgeyemeyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön