Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

diawiev açılır menü

Kullanıcı avatarı
mehmetbeydili
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

diawiev açılır menü

Mesaj gönderen mehmetbeydili »

öncelikle iyi çalışmalar. oluşturduğum scada sayfalarını video da ki gibi bir açılır pencereden açıp kapatmak istiyorum bunların bazıları şifreli olacak nasıl yapabilirim.bunu combobox ile denedim olmadı.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: diawiev açılır menü

Mesaj gönderen Turhan »

DIAView sayfa özelliklerinden kullanacağınız alt sayfaların sayfa ölçüsünü ve ana ekrandaki lokasyonunu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz alt sayfaları çağırmak için HMICmd.OpenWindow komutunu kullanabilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
mehmetbeydili
İletişim:

turhan bey tam olarak ifade edemedim.sayfaları combobox gibi bir açılır kutu içinden açmak istiyorum bunu bütün sayfalara ekleyip hangi sayfayi istersem oradan açmak istiyorum. sizin dediğiniz gibi yaparsam sayfaların bu bölümünü kullana mıyorum ve sayfa küçülmüş oluyor. ama küçük bir açılır kutu yaparsam oraya bastığımda altınça açılıan menüden istediğim sayfaya geçebilirim. bunu yapa biliyormuyuz teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

ComboBox elementi ile sayfa numarasını seçtikten sonra IF koşulu ve HMICmd.OpenWindow script'ini kullanarak;

ComboBox elementi ile seçilen sayı değeri 1 ise HMICmd.OpenWindow("Sub_1") komutu ile Sub_1 sayfasını

ComboBox elementi ile seçilen sayı değeri 2 ise HMICmd.OpenWindow("Sub_2") komutu ile Sub_2 sayfasını

ComboBox elementi ile seçilen sayı değeri 3 ise HMICmd.OpenWindow("Sub_3") komutu ile Sub_3 sayfasını
.
.
.
.

Şeklinde sayfaları otomatik olarak çağırmayı denermisiniz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
mehmetbeydili
İletişim:

turhan bey denediğim herşeyde hep son sayfa gidiyor birşeyleri yanlış yapıyorum ama olmadı müsait olduğunuzda 3 sayfalık bir örnek göndere bilirmisiniz teşekkürler iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

ComboBox elementinin Event sekmesinde SelectionChanged seçeneği mevcut. Bu sekmeye script yazarak resimdeki kod örneği gibi alt sayfaları açabilir yada tüm altsayfaları kapatabilirsiniz.

.
DELTA Electronics Turkey

“Scada Forum” sayfasına dön