DVP PLC Şifreleme ve Şifre Kaldırma

Kilitli
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 8874
Kayıt: 06 Mar 2018, 10:37
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DVP PLC Şifreleme ve Şifre Kaldırma

Mesaj gönderen Uğur »

DVP PLC WPLSoft İle Şifreleme

WPLSoft ile PLC ye bağlantıyı kurduktan sonra Haberleşme / Sistem Güvenliği / PLC Şifre Ayarı menüsünden şifreleme penceresi açılır.

Burada 2 adet şifre girişi bölümü karşımıza gelecek ve her ikisine aynı şifreyi girerek şifremizi tanımlıyoruz. Limit Sayıcı Aktif bölümü işaretleyerek yanından bir adet belirlemek suretiyle şifrelenmiş PLC yi şifesini kırmaya çalışanlara karşı koruma altına alabiliriz. Bu bölüm işaretli ve adet 3 tanımlı ise bu PLC ye 3 kere farklı zamanlarda dahil hatalı şifre girilmesi durumunda PLC şifre çözme penceresi kilitlenecek PLC çalışmaya devam edecek fakat bir daha şifresini doğru şifre ile kaldırılması engellenip koruma altına alınmış olacaktır. Bu işlem sadece PLC Fabrika Ayarına alınarak PLC şifresi kaldırılabilecektir.

Şifreleme işlemlerinde uygun şifre tanımlamaları yapıldıktan sonra alt taraftaki Tamam butonuna basarak PLC şifreleme işlemi tamamlanmış olacak ve karşımıza 3. resimdeki gibi tek şifre girişi bölümü gelecek ve alt barda Kilitli olduğunu gösterecektir. Bu pencerede İptal butonuna basarak işlem tamamlanmış olacaktır.
PLC_Şifreleme_1.PNG
PLC_Şifreleme_2.PNG
PLC_Şifreleme_3.PNG

DVP PLC WPLSoft İle Şifre Kaldırma

WPLSoft ile PLC ye bağlantı kurduktan sonra yine Haberleşme / Sistem Güvenliği / PLC Şifre Ayarı menüsüne girilirse karşımıza eğer ki aşağıdaki resimdeki gibi tek şifre giriş penceresi geliyor ise PLC nin şifreli olduğunu anlayabiliriz. Doğru şifreyi buraya girmek suretiyle PLC şifresi kaldırılmış olacak ve Tamam botuna basınca karşımıza 2. resimdeki gibi PLC nin Kilitli olmadığını gösteren ve 2 adet şifre girişinin olduğu pencere gelecektir. Bu pencerede İptal butonuna basarak pencere kapatılır ve PLC şifresi kaldırılmış olur.
PLC_Şifre_Kaldırma_1.PNG
PLC_Şifre_Kaldırma_2.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kilitli

“PLC Teknik Dokümanlar” sayfasına dön