Merhabalar,
Elimdeki DOP-B10S615 ekranın COM1 RS-232 portundan PC ile haberleşmek istiyoruz. PC'de C#'da yazılan bir arayüze veri göndermek veri okumak istiyoruz. Bununla ilgili olarak örneklerden "((46)) DOP İLE SERİ PORTTAN GELEN DATALARI OKUMA " baz alarak birşeyler yapmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Sorunun C# arayüzünde olduğunu varsayarak Hercules 3-2-8.exe programı ile de haberleşmeyi denedim. Ancak yine başarılı olamadım.
Haberleşme ayarları iki sistem için de aynı. HMI'da INITCOM komutunu kontrol ettim.
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Atladığım bir nokta mı var?
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOP-B COM1 ile PC Haberleşmesi
- kayahan.yilmaz
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DOP-B COM1 ile PC Haberleşmesi
Kayahan Yılmaz
Mekatronik Mühendisi
Mekatronik Mühendisi
- Turhan
- İletişim:
Re: DOP-B COM1 ile PC Haberleşmesi
Eğer HMI erişim sağlayabilmek için Master Cihaz olarak PC'nizi seçtiyseniz HMI'nin haberleşme ayarlarını ASCII Slave yada RTU Slave olarak ayarlamanız yeterli olacaktır. HMI dahili hafıza bölgelerine aşağıdaki Modbus tablosundan erişebilirsiniz. Haricen Haberleşme makro komutları kullanılmasanıa gerek duymazsınız.
HMI aşağıdaki adres tablosunda belirtilen adreslere göndereceğiniz Standart Modbus sorgusuna yanıt verecektir.
HMI aşağıdaki adres tablosunda belirtilen adreslere göndereceğiniz Standart Modbus sorgusuna yanıt verecektir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- kayahan.yilmaz
- İletişim:
Turan Bey, cevabınız için teşekkür ederim. PC-HMI COM1 arasındaki seri kablo nasıl olmalı? HMI Com1 tarafını datasheetten bakabilirim ancak PC tarafı nasıl olmalı?
Kayahan Yılmaz
Mekatronik Mühendisi
Mekatronik Mühendisi
- Turhan
- İletişim:
DOP-B serisi 7" ve 10" HMI lara ait COM-1 RS-232 pin dağılım şeması aşağıdaki gibi olacaktır. PC tarafındaki erkek konnektor Pinler ise 2.Pin RX, 3.Pin TX, 5.Pin GND olacaktır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- kayahan.yilmaz
- İletişim:
Turhan Bey, haberleşmeyi bir türlü başaramadık. Sizin önerebileceğiniz bir modbus test programı var mı? http://www.modbus.pl/Modbus%20Tester_MODBUS.PL.html ben bu linkteki programı ve Modsim64 programını denedim ancak ne okuyabildim ne yazabildim? Kablo da ise PC tarafında rx hmi tarafında tx pc tarafında tx hmi tarafında rx olacak şekilde de denedim ayrıca rx-rx tx-tx olarak da denedim. Haberleşme ayarları da aynı. Ama başaramadım. Konuyla ilgili atladığım bir nokta mı var?
Kayahan Yılmaz
Mekatronik Mühendisi
Mekatronik Mühendisi
- Turhan
- İletişim:
PC (RX) - - - - - - HMI (TX)
PC (TX) - - - - - - HMI (RX)
PC (GND) - - - - - HMI (GND)
Şeklinde bağlamalısınız. GND klemensini kullanmazsanız iletişim sağlayamazsınız.
PC (TX) - - - - - - HMI (RX)
PC (GND) - - - - - HMI (GND)
Şeklinde bağlamalısınız. GND klemensini kullanmazsanız iletişim sağlayamazsınız.
DELTA Electronics Turkey