Merhaba,
Diacloud ve Diacom ile ilgili bir sorum var.
Aşağıdaki topolojiyi kurarak DiaCom ile iki farklı noktaya erişmek istiyorum.
Lokasyon1 bilgileri:
DX2400 IP Adresi: 10.235.33.1 (Dhcp aktif ve XXTUNEL33 isimli tünel ile cloud bağlantısı üzerinden online)
Bu lokasyondaki diğer cihazlar (HMI, PLC vb) 10.235.33.0/24 subnetindeki IP adresleri ile Modbus TCP üzerinden hem kendi aralarında hem de DX2400 ile haberleşiyor)
Lokasyon2 bilgileri:
DX2400 IP Adresi: 10.235.35.1 (Dhcp aktif ve XXTUNEL35 isimli tünel ile cloud bağlantısı üzerinden online)
Bu lokasyondaki diğer cihazlar ise 10.235.35.0/24 subnetinde IP adresleri ile Modbus TCP üzerinden hem kendi aralarında hem de DX2400 ile haberleşiyor)
Lokasyon 3 bilgileri:
DiaCom ile cloud tünel bağlantısı yapıyor. DHCP ile hangi tünele bağlı ise o subnetten IP adresi alıyor.
DiaView ile her iki tüneldeki PLC veya HMI cihazlarından veri alışverişi planlanıyor.
Fakat her nokta için farklı subnete sahip tünel oluşturduğumdan dolayı aynı anda iki tünele Diacom ile bağlantı yapamıyorum. bu durumunun üstesinden gelmek için;
Tünelleri birbirleri ile nasıl haberleştirebilirim?
İki farklı tünel yerine her noktayı aynı tünel altında mı toplamalıyım? bu durumda birbirinden uzak noktalar aynı IP subneti altında toplanmış olacak ve bu da istemediğim bir durum.
Diacom uygulaması sadece Windows üzerinde mi çalışıyor? Linux işletim sistemleri için desteği var mı?
Diaview ile iki farklı uzak noktadan veri toplamak için nasıl bir topoloji kurmamı tavsiye edersiniz?
Birden fazla noktaya aynı anda bağlantı yapanlar tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.
Tasarlamak istediğim topoloji ve DiaCom tünel bağlantı bilgileri ise aşağıdaki gibidir
Vakit ayırıp cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
.
.
Diacom birden fazla tünel bağlantısı veya iki tünele aynı anda erişim nasıl?
- khaluk
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Diacom birden fazla tünel bağlantısı veya iki tünele aynı anda erişim nasıl?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: Diacom birden fazla tünel bağlantısı veya iki tünele aynı anda erişim nasıl?
Mrehaba,
Bahsettiğiniz durum zaten DX cihazının 3 farklı çalışma modundan biri olan Machine to Mactine modunun karşılığı. Ekstra bir ayara ihtiyacınız yok. 1 adet DİACloud hesabı ve tünel yeterli, 2 DX cihazınında kurulumu esnasında bu 2 cihazada aynı cloud hesabını girip aynı tüneli seçiyorsunuz artık aynı ağa dahil olmuş oluyor. Aynı IP grubu altında toplamalısınız kısaca. Sonuç olarak cihazın yaptığı bilgisayarınıza DIACom Adapter adlı sanal bir ethernet portu oluşturmak ve birden fazla oluşturulmuyor. Aşağıdan DIACom için desteklenen işletim sistemlerini görebilirsiniz.
Bahsettiğiniz durum zaten DX cihazının 3 farklı çalışma modundan biri olan Machine to Mactine modunun karşılığı. Ekstra bir ayara ihtiyacınız yok. 1 adet DİACloud hesabı ve tünel yeterli, 2 DX cihazınında kurulumu esnasında bu 2 cihazada aynı cloud hesabını girip aynı tüneli seçiyorsunuz artık aynı ağa dahil olmuş oluyor. Aynı IP grubu altında toplamalısınız kısaca. Sonuç olarak cihazın yaptığı bilgisayarınıza DIACom Adapter adlı sanal bir ethernet portu oluşturmak ve birden fazla oluşturulmuyor. Aşağıdan DIACom için desteklenen işletim sistemlerini görebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- khaluk
- İletişim:
Re: Diacom birden fazla tünel bağlantısı veya iki tünele aynı anda erişim nasıl?
İslam Bey çabuk cevabınız için teşekkür ederim.
Sonuç olarak tüm lokasyonlardaki cihazlar aynı tünel altında ve aynı IP subneti kullanıyor olmalı diye anladım.
Teşekkürler iyi çalışmalar
Sonuç olarak tüm lokasyonlardaki cihazlar aynı tünel altında ve aynı IP subneti kullanıyor olmalı diye anladım.
Teşekkürler iyi çalışmalar