Delta Dx2300 cihazından 10 farklı sahada kullanmak için 10 adet satın aldım. Cihazların Wan girişlerine internet bağlatımı , Lan girişlerine de plc , hmi panel ve scada bilgisayarı gibi cihazlarımın bağlantılarını yaptım. Uzaktan erişimler sağlandı. Fakat benim yaşadığım 2 sorun var.
1. Uzaktan bağlanmak için kullandığım internetin de dx 2300 ün wan portuna bağlı olan internetin de hızı iyi olmasına rağmen , cihazlara erişim hızım çok düşük. Veriler kesik kesik geliyor. Birer veya ikişer saniye arayla. Örnek vermem gerekirse bir video izlediğinizi ve videonun devamlı donup 2 saniye ilerden başladığını düşünebilirsiniz. Bu da uzaktan her hangi bir veriyi devamlı olarak takip etmemde sıkıntı yaratıyor. Trendlerde kesilmeler oluyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
2. Diğer sorunum ise dx2300 ü ağıma bağlamadan önce ağım internete kapalı local bir ağ idi. Şu an ise scada bilgisayarından internete erişim sağlanabiliyor. Bu durumda ağdaki diğer cihazlarda internete açılmış oluyor. Dx 2300 ün izinsiz erişimlere karşı güvenlik duvarı mevcut fakat ben buna hiç gerek kalmadan Lan portlarını internet erişimine kapatmak istiyorum. Mümkün mü ? Bunu nasıl yapabilirim ?
Yardımınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Delta DX2300
- salih_erdem
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: Delta DX2300
Merhaba,
1. soru için; Bağlantı yavaşlığınız etkilen sadece DX2300'e verdiğiniz internet değildir. Aynı zamanda tünel oluşturduğunuz PC'nizinde internete bağlantı hızı bu duruma etkendir. Tünel oluşturduktan sonra DIACom içerisinde hem DX2300'ün internete bağlantı gecikmesi(ms) hem de alt tarafta PC'nizin tünele bağlantı gecikmesi(ms) görülmektedir. Bunların yanı sıra serverlardaki durumda tabii ki buna etkendir.
2. soru için; LAN portu için internet erişimi doğrudan engellenmiyor ancak 2 farklı method deneyebilirsiniz;
1. Firewall içerisinden IP filtresi yapabiliyorsunuz. Buraya engelleyeceğiniz IP'leri yazabilirsiniz. Çoğu ağ iletişim işlevlerini engeller ancak yanlızca TCP ve UDP protokollerine dayalı içeriği engeller. Ping'i(ICMP) engelleyemez. 2. Network içerisinden LAN kısmında DHCP Serveri kapatın. Gateway'i yapılandırmadan PC'de veya diğer cihazlarda IP'yi manuel olarak ayarlayın. Bu şekilde LAN'daki cihazlar birbirleriyle iletişim kurabilir ancak internete bağlanamazlar.
1. soru için; Bağlantı yavaşlığınız etkilen sadece DX2300'e verdiğiniz internet değildir. Aynı zamanda tünel oluşturduğunuz PC'nizinde internete bağlantı hızı bu duruma etkendir. Tünel oluşturduktan sonra DIACom içerisinde hem DX2300'ün internete bağlantı gecikmesi(ms) hem de alt tarafta PC'nizin tünele bağlantı gecikmesi(ms) görülmektedir. Bunların yanı sıra serverlardaki durumda tabii ki buna etkendir.
2. soru için; LAN portu için internet erişimi doğrudan engellenmiyor ancak 2 farklı method deneyebilirsiniz;
1. Firewall içerisinden IP filtresi yapabiliyorsunuz. Buraya engelleyeceğiniz IP'leri yazabilirsiniz. Çoğu ağ iletişim işlevlerini engeller ancak yanlızca TCP ve UDP protokollerine dayalı içeriği engeller. Ping'i(ICMP) engelleyemez. 2. Network içerisinden LAN kısmında DHCP Serveri kapatın. Gateway'i yapılandırmadan PC'de veya diğer cihazlarda IP'yi manuel olarak ayarlayın. Bu şekilde LAN'daki cihazlar birbirleriyle iletişim kurabilir ancak internete bağlanamazlar.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey