D0
D1
D2
D3 datalarım olduğunu varsayalım bu datalarda ki değerleri, istenilen bir bitin her tetiklenmesi ile sıralı olarak D10 datasına nasıl aktarabilirim.
Teşekkürler.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Datalarda ki değeri Sabit Data'ya Aktarma
- user
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Yakup
- İletişim:
Re: Datalarda ki değeri Sabit Data'ya Aktarma
Merhaba,
Sıralı bir şekilde datalarını taşımak istiyorsanız BMOV - Blok Taşıma yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Sıralı bir şekilde datalarını taşımak istiyorsanız BMOV - Blok Taşıma yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- user
- İletişim:
BMOV ile sıralı adresler diğer sıralı adreslere taşınıyor.
Ben şu şekilde istiyorum; m0 bit'i aktif olduğunda D0 D10'a taşınacak. Tekrar aktif olduğunda D1 D10'a taşınacak ve bu şekilde istediğim miktarda devam edecek. Bu şekilde hazır bir fonksiyon olmadığını tahmin ediyorum ancak yine de sormak istedim.
Ben şu şekilde istiyorum; m0 bit'i aktif olduğunda D0 D10'a taşınacak. Tekrar aktif olduğunda D1 D10'a taşınacak ve bu şekilde istediğim miktarda devam edecek. Bu şekilde hazır bir fonksiyon olmadığını tahmin ediyorum ancak yine de sormak istedim.
- Yakup
- İletişim:
Bu işlemi Plc ile mi yoksa Hmı ile mi gerçekleştireceksiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey