Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
rs485 değer okuyamıyorum
- vuqar_pashayev
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
rs485 değer okuyamıyorum
İyi günler. RS485 üzerinden bağlan değer okuyamıyorum. Bağlantı var gözüküyor hem bağlandığım cihaz tarafda hem de PLC tarafda. Ama değer okuyamıyorum. Örnek video gönderdim. Cevaplarsanız sevinirim. Önceden teşekkürler
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: rs485 değer okuyamıyorum
Öncelikle hem Master hemde Slave aygıt tarafındaki haberleşme parametre yapılandırmanızı ve fiziksel bağlantınızı kontrol ediniz.
Eğer sorun devam eder ise mesaja eklediğim örnek program üzerinden adresleri değiştirerek okuma yapmayı deneyebilirsiniz.
.
Eğer sorun devam eder ise mesaja eklediğim örnek program üzerinden adresleri değiştirerek okuma yapmayı deneyebilirsiniz.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- vuqar_pashayev
- İletişim:
Modbus Poll programını kullanarak cihazdan veri okumayı başardım amma aynı adresdeki ve veriyi Delta PLC ile okuymadım. 8448 adresindeki veriyi Input Register (3X) ile hesaplayıb 8448+30001=38449 formülü ile okudum. 38449 u Delta PLC de kullanmak için Hex adresine çevirdim 9631 cevabı çıkdı. İlk başda bir kaç defa m1127 biti aktif oluyor sonra m1129 biti aktif oluyor.
- Turhan
- İletişim:
Input register'den veri okurken 0x03 değil 0x04 fonksiyon kodunu kullanmalısınız. 16#9631 hexadecimal tabanda bir sayıdır. 8448 input register adresten veri okuaycaksanız bu sayı değerini doğrudan 8448 veya 16#2100 sabit tanımlama şeklinde yazmalısınız.
.
.
DELTA Electronics Turkey