Merhabalar
DVP14SS211R
DOP-107BV
VFD040EL43W-1
Oluşan bir sistemim var
PLC, panel ile rs232 üzerinden iletişim kurarken
PLC inverter arasında Rs485 baglantisi var ve problemsiz kullaniyordum. Bağlantı ayarlarım sitedeki örnek programda olduğu gibi 7 e 1 ASCII 9600
Şimdi sisteme 1 adet DTK4848R12 eklemem gerekti ancak şöyle bir problemim oldu DTK nin haberleşme ayarında veri bitini 7 yapamıyorum. Eskiden hatırladığım plc - DTK isi kontrol cihazı bağlantısını plc rs485 üzerinden yapıp PLC hmi baglantisini rs232 yapsam bile, HMI üzerinden bağlantıyı delta ASCII yaparak temp-1000 üzerinden okuyabiliyorduk onu yapamadım.
Daha sonra bütün sistem 8E1 yapmaya çalıştım, PLC yi buna register değerleriyle çekmeye çalıştım olmadı.
Özetle
HMI - PLC - inverter - dtk iletişimini en pratik yapmam için bağlantı ayarlarını en kolay nasıl yaparım?
Teşekkürler.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
PLC - hmi - inverter - dtk haberleşme ayari
- amamoslavida
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: PLC - hmi - inverter - dtk haberleşme ayari
Merhaba,
HMI'da 1 adet fiziksel port olmasına karşın aynı portta yapılacak 2 farklı bağlantı ile 2 adet com noktası elde edebiliyorsunuz. Yani PLC ile RS232 üzerinden haberleşiyorken aynı port üzerinden DTK ile RS485 üzerinden haberleşebilirsiniz.
HMI'da 1 adet fiziksel port olmasına karşın aynı portta yapılacak 2 farklı bağlantı ile 2 adet com noktası elde edebiliyorsunuz. Yani PLC ile RS232 üzerinden haberleşiyorken aynı port üzerinden DTK ile RS485 üzerinden haberleşebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey