1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 07 Eyl 2025, 04:03
gönderen aug.91
Merhaba, 4 adet dvp plc ve DX-2310LN kullanarak bir proses cihazından modbus ile okuyacağım bazı sensör verilerini diacloud üzerine taşımayı hedefliyorum. Konuyla ilgili bazı sorularım var;

1- Diacloud üzerinde sensör verilerini müşterime gösterebilir miyim?
2- Diacloud üzerinde sensör verilerini geçmişe dönük gösterebilir miyim? Sensör verisi okunduktan sonra clouda loglama yapabilir miyim? Eğer bunu yapabiliyorsa ne kadar zaman veya mb/gb veri saklayabilir.
3- Diacloud üzerinde bir SCADA dashboardu oluşturabilir miyim? Eğer bu mümkün değilse kendi ön yüzümü oluşturabilmem için rest api üzerinden registerları okuyabilir miyim? API istekleri için ücretlendirme nasıl oluyor?
( https://api.diacloudsolutions.com.cn/ bu domain içinde rest api mevcut bu api resmi ve çalışıyor mu? )
https://api.diacloudsolutions.com/devic ... ?regs=2048 -> api içerisinde bulunan bu curl isteği ile geçmişe dönük register verisi çekilebildiği belirtilmiş, eğer doğru ise oldukça işe yarar.

Konuyla ilgili ekstra ücretlendirme ve veri sınırlarını iletebilir misiniz?

Teşekkürler.

Re: Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 08 Eyl 2025, 13:22
gönderen İslam
Merhaba,

Bahsettiğiniz durumlar için DOP-300 serisi HMI modeli daha uygun görünüyor. DOP-300 serisi HMI modellerinde içerisinde dahili bir Cloud Router bulunmakta. Bununla beraber Web arayüz programından izleme/kontrol ve dashboard gibi özellikleride barındırıyor. Ayrıca Wifi dongle ile internete wifi üzerinden de çıkabiliyorsunuz. Telefon uygulaması üzerinden yine anlık izleme,dashboard kullanımı vb durumları mevcut.

Re: Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 09 Eyl 2025, 02:28
gönderen aug.91
Teşekkürler bu öneri için. Belirttiğim api adresi resmi delta adresi midir peki? https://api.diacloudsolutions.com.cn/

Re: Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 09 Eyl 2025, 09:20
gönderen İslam
Kullandığım birşey değil ancak diacloudsolutions Delta'nın kullandığı bir alan adıdır, emin olmamakla birlikte muhtemelen bahsettiğiniz gibi bir durum olabilir.

Re: Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 11 Eyl 2025, 00:16
gönderen aug.91
DOP-300 için cloud ücretlendirmesi nasıl? Senelik 12GB ve 20tag olacak şekilde her sene yenileniyor mu? Sanırım her sene tag ve internet için abonelik satın almak gerekiyor?

Re: Diacloud Limitler ve Sorular

Gönderilme zamanı: 11 Eyl 2025, 10:19
gönderen Yakup
Merhaba,

DOP-300 cloud hizmetiyle ilgili olarak şu an elimizde net bir bilgi bulunmamaktadır.
Konuyu yurtdışı merkez ile paylaştık ve kesin cevabı bekliyoruz.
Bilgi gelir gelmez sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.