MalzemeGirdiR(
CLK := SiseBoyu,
Q => MalzemeGirdi
);
DoldurmaZamanıTMR (
IN := MalzemeGirdi,
PT := DoldurmaZamani,
Q => DoldurmaTamamlandi,
ET => KalanZaman,
);
DolumYap := DoldurmaTamamlandi;
böyle bir programım var. fonksiyonel blok olarak main programım içine attım.
Program da şöyle bir hata var : Plc ilk run olduğunda nasıl oluyorsa bilmiyorum DoldurmaZamanıTMR tetikleniyor
bunun hakkında bir fikriniz var mıdır
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
AS PLC ST
- user
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: AS PLC ST
Burada bahsettiğiniz "MalzemeGirdiR" blok türü nedir?
Yükselen kenar desem TIMER tetilemek için olmaz.
"MalzemeGirdiR" TIMER çalışma şartı olduğundan sorun üst blokta ve tipini veya türünü bilmeden yorumlamak imkansız.user yazdı: 15 Ara 2025, 16:59 DoldurmaZamanıTMR (
IN := MalzemeGirdi,
PT := DoldurmaZamani,
Q => DoldurmaTamamlandi,
ET => KalanZaman,
);
Kullandığınız timer TON_TIMER ise "TMR_IN :=" girişinide kullanarak bu timer için bir TIMER NUMAARASI (T0,T1... gibi) atamalısınız.
1- Programın ilk satırında SM402 bitiyle "SiseBoyu" bitini reset ederek dener misiniz?
("SiseBoyu" biryerlerden ON konumuna geçmiş olmalı ki TON tımer sayma yapsın.)
2- TIMER_IN girişine programda kullanmadığınız bir M biti atayarak deneyin saymayı kesmesi gerekiyor.
NOT=> Denemeyi simülasyonda yapıyorsanız nadirde olsa arada bir simülasyon bu tür hatalar verebiliyor benim başıma da birkaç defa geldi ve farklı bir bit adresiyle deneyerek çözdüm.
Hatalarınız=
1- TIMER yükselen kenar tetiklemesiyle çalışmaz.
2- "DolumYap" bitini DoldurmaTamamlandi bitine eşitlemedeki mantık hatası var. SET-RESET gibi özel durumlara tabi tutmuyorsanız direkt "DoldurmaTamamlandi" bitini kullanabilirsiniz.
3- TON timer tipinde "TMR_IN :=" girişiyle TON için bir timer numarası atamalısınız.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........