Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DOPB İLE MİKROİŞLEMCİ KART HABERLEŞME

Kullanıcı avatarı
zeman54
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DOPB İLE MİKROİŞLEMCİ KART HABERLEŞME

Mesaj gönderen zeman54 »

ELİMDE HABERLEŞME PROTOKOLU MEVCUT, MODBUS RTU HABERLEŞME ADRESLERİ MEVCUT BİR KONTROL KARTIM VAR.HABERLEŞME ADRESMERİ 100 DEN BAŞLIYOR 6000 E KADAR DEVAM EDİYOR HABERLEŞME Yİ BAŞARAMADIM. EKRAN ÜZERİNDEN NELER YAPABİLİRİM BELİRTİRSENİZ ÇOK SEVİNECEĞİM.
HAYIRLI İŞLER DİLERİM
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DOPB İLE MİKROİŞLEMCİ KART HABERLEŞME

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Eğer elinizdeki cihaz standart modbus protokolünü destekliyor ise aşağıdaki gibi haberleşme ayarları yaparak Hexadecimal adresler kullanmak şartı ile cihaza erişim sağlayabilirsiniz.

Modbus_RTU.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Hymn
İletişim:

Mesaj gönderen Hymn »

Benim de bir sorum olacaktı. Ben 2 arduinoyu bir HMI ile görüştürüyorum. Ayrıca arduinolar arasındaki iletişimi HMI da Clock Macroya yazdığım kod ile sağlıyorum.

({Ard}1@RWB-6A) = GETB ({Ard}2@RWB-6A)
({Ard}1@RWB-6D) = GETB ({Ard}2@RWB-6D)
({Ard}2@RWB-6B) = GETB ({Ard}1@RWB-6B)
({Ard}2@RWB-6C) = GETB ({Ard}1@RWB-6C)

Ancak arduinolar arasındaki iletişim çok yavaş oluyor. Sıklıkla 2 - 3 saniye beklediği oluyor. Bazende tamamen takılıyor ve hiç devam etmiyor.. Bunu hızlandırmak için yapabileceğim bir şey var mı?
Capture.PNG

Capture2.PNG
Yukarıdaki resimler gibi;
- Clock Macro Delay
- Clock Macro Priority
- Comm. Delay Time
üzerinde oynamalar yaptırdım. Bunları azaltmak Arduinolara giden sinyalleri az bir seviyede hızlandırıyor ancak beklediğim sonucu elde edemiyorum.
Son olarak baud rate deniyecem ancak olmazsa artık ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgili olanlar bi el atabilir mi?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Comm. Delay time(ms) satırında belirttiğiniz 10ms. değeri iki modbus sorgusu arasındaki gecikmeyi ifade etmektedir. mikroişlemcinizin izin verdiği minimum değere çekmeniz daha uygun olacaktır. Diğer bir öneri de haberleşme hızınızı 9600 bps den daha üst bağlantı oranına çıkartmanız olacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön