Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Hmı ve barkod yazıcı

Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Hmı ve barkod yazıcı

Mesaj gönderen Ciseotomasyon »

Hmı ve barkod yazıcı uygulamasında metre uygulaması yapıcam okunan metreyi barkod yazıcıdan çıktı almak istiyorum yazdır dediğimde bana barkod içerisine a partisi ve metreyi yazdırmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim kolay gelsin
Automation
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Hmı ve barkod yazıcı

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

HMI üzerinden işleteceğiniz macro komutları ile (PUTCHARS, INITCOM ...) seri porttan karakter göndererek çıktı alabilirsiniz. Bununla ilgili olarak elinizdeki yazıcının karakter işleme formatına hakim olmalısınız. [19] DOPB - Porti-P40 Yazıcı Uygulaması başlığında termal yazıcı ile ilgili örnek bir programa erişebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Hocam bu porti p40 dop ile yazıcı arası usb ilemi yapılmış doğrumudur
Automation
Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Pardon com2 ile yapılmı sanırım bu yazıcı modeli porti p40 olarakmı geçiyor
Automation
Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Hocam dopb be porti p40 yazıcıdan metre datasını hmıdan okuduğuğumda bu metre sonucunu dop b üzerinden yazdır yapabilirmiyi başka arada ürün kullanmadan bu mümkün mü
Automation
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Metre ve benzeri değişken değerleri PUTCHARS komutu ile yazdırabilirsiniz. porti p40 örnek bir yazıcı modeldir seri port haberleşme desteği olan diğer marka termal yazıcı modellerini kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Hocam dop ile plc ethetnetlink1 ile haberleşiyor porti p40 yazıcı da hmı com 1 rs232 ile haberleşiyor hmı metre sonucu ethernetlink1 D334 datasında ekranda okuyorum ben bu d334 datasını çıktı alıcam putchars macroları bir türli yapamadım yardımcı olurmusunuz
Automation
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Örnek programdaki Butonun ON makrosu ve HMI Alt makrosundaki benzer kodları kullanmalısınız.

PUTCHARS, SELECTCOM, INITCOM gibi genel kodların dışında kullanılan karakter dizisi Porti P40 serisi yazıcı için örneklendiğini ve farklı marka/modeldeki yazıcılar için o yazıcıya ait özel kodlamalara hakim olmanız gerektiğini unutmayınız.
ON_Makro.png
Alt_Makro.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Hocam benim kullandığım porti p40 benim d334 datasını çıktı alabilmem için ikinci fotodaki alt macroyumu yazıcam
Automation
Kullanıcı avatarı
Ciseotomasyon
İletişim:

Hocam bu tarih çalışmasına ethernet link1 1@D334 datasını ekleyip tarihle beraber bu datayı alıcam çıktıdan bu D334 için bana macro ekleyebilirmisiniz
Automation

“HMI Forum” sayfasına dön