Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Bitlerin durumunu reçeteye kaydetme
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Bitlerin durumunu reçeteye kaydetme
Merhabalar.
PLC içerisinde kullandığım 10 adet M bitinin durumunu reçeteye aktarmak ve istediğimde geri çağırmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
PLC içerisinde kullandığım 10 adet M bitinin durumunu reçeteye aktarmak ve istediğimde geri çağırmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
- Turhan
- İletişim:
Re: Bitlerin durumunu reçeteye kaydetme
Merhaba, HMI reçete fonksiyonu ile yalnızca registerlerin durumu okunup yazılabilir. Bit adreslerinizi binary olarak sabit bir datanın içerisinde toplayıp bu registeri reçete fonksiyonunda kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
Merhabalar.
Resimdeki gibi bir adresin içerisine bitlerin durumunu topluyor ve bunları reçeteye alıyorum ama reçeteden yükleyince bunları M bitlerine geri aktarmayı yapamadım.
Reçete ekranında yükle deyince değerler D10 içerisine geri düşüyor ama bunları M bitlerine uygulatmayı başaramadım.
Resimdeki gibi bir adresin içerisine bitlerin durumunu topluyor ve bunları reçeteye alıyorum ama reçeteden yükleyince bunları M bitlerine geri aktarmayı yapamadım.
Reçete ekranında yükle deyince değerler D10 içerisine geri düşüyor ama bunları M bitlerine uygulatmayı başaramadım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Her iki MOV komutu da aynı anda aktif olduğu için sorun yaşıyor olabilirsiniz. Birinci MOV komutunu pasif edip Reçete verilerini PLC ye yükleyin.
DELTA Electronics Turkey
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
Turhan Bey;
Network 7 deki M1000 kontağını başka bir M biti ile değiştirsem ve bunu reçete yükle botonundan macro ile aktif nasıl olur?
Bu durumda olursa macroyu Reçete Yükle butonunun işlem öncesi macrosunamı yoksa ON macro bölümüne yazmakmı daha doğru olur?
Network 7 deki M1000 kontağını başka bir M biti ile değiştirsem ve bunu reçete yükle botonundan macro ile aktif nasıl olur?
Bu durumda olursa macroyu Reçete Yükle butonunun işlem öncesi macrosunamı yoksa ON macro bölümüne yazmakmı daha doğru olur?
- Turhan
- İletişim:
7. satırda farklı M bitlerini kullanırsanız aradaki farkı gözlemleyebilrisiniz. HMI üzerinden reçete verilerini okuyup yazmak için Kontrol Bloğunda yer alan reçete kontrol datasının 1. ve 2. bitlerini kullanabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
Teşekkürler.