Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

VFD-VJ HYBRİD SERVO SÜRÜCÜ GFF (E-4) HATASI

Kullanıcı avatarı
Serkan2834
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

VFD-VJ HYBRİD SERVO SÜRÜCÜ GFF (E-4) HATASI

Mesaj gönderen Serkan2834 »

Merhaba,

Kullanmış olduğum servo VFD-VJ serisi ürün bir süre çalıştıktan sonra GFF(E-4) hatası veriyor. Dökümandan hatanın ne olduğuna baktığımda topraklama koruması etkinleştirildi diyor. Motor klemens kutusundan gelen topraklama kablosunu sürücü motor çıkış uçlarının olduğu taraftaki topraklama klemensine bağlıyorum. (Her zaman ki yaptığım şekilde.) Arıza üzerine servo sürücü besleme tarafında bulunan topraklama klemensine de topraklama hattı çektim ama sorun devam ediyor. Bu ürünü çok kullandım ama ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Bu sorunun parametresel olma durumu nedir? Parametrelerde bu sıkıntı ile alakalı bir ayar gerekiyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: VFD-VJ HYBRİD SERVO SÜRÜCÜ GFF (E-4) HATASI

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

GFF hatası genelde 2 durumdan oluşur. Ya sürücü tarafınızda donanımsal bir sorun varsa bunu verir ya da sürücü dışındaki bütün durumlar. Motorun kendisi,kabloları, topraklama vs. Eğer belli bir süre çalıştıktan sonra bu hatayı veriyorsa sorun büyük ihtimalle sürücü değil sürücü dışındaki durumlardadır. Bir kullanıcıda benzer senaryoda motorunun izolasyon bozulmasına bağlı belli bir çalışma zamanından sonra bu hatayı veriyodu. Elinizde çalışan farklı bir motor varsa sürücüden olmadığını net bir şekilde anlamak için deneyebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön