Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

LoadCell Data Değeri Okuma

Kullanıcı avatarı
Ahmet Rauf
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

LoadCell Data Değeri Okuma

Mesaj gönderen Ahmet Rauf »

Merhaba, 110IS ekranını ve DVP202LC modülüyle birlikte DVP12SE PLC modülünü kullanıyoruz. Buna bağlı olarak;
https://destek.delta-turkey.com/viewtopic.php?t=124 Üzerindeki kodlamayı kullanarak LoadCell'de değeri kod üzerinde değer okumayı başardık. HMI üzerindeki bu kodlamanın ekrana yazımı hakkında bazı sorularım mevcut. DIAScreen'in en güncel versiyonunu kullanıyorum, numeric display ekranı yaparak bu kodlamadaki K değerlerini ekrana nasıl yazdırabilirim? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: LoadCell Data Değeri Okuma

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

K değeriniz sabit değerdir, programda k olan yere data adresi verin o şekilde haberleştirip değer yazabilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Ahmet Rauf
İletişim:

Mesaj gönderen Ahmet Rauf »

Yakup Bey merhabalar, dediğiniz işlemi yaptım ve destekleriniz için teşekkür ederim. Sizi sürekli meşgul etmemek adına soruyorum ki benim bu DIAScreen'i daha iyi kullanmam ve kendimi geliştirmem için tavsiye edebileceğiniz kaynaklar mevcut mudur? YT üzerinden sizin kanalınıza bakıyorum ama çoğu zaman aradığım şeyi bulamadan/anlayamadan son buluyor. Hal böyle olunca kendimde aynı geliştirici gibi kodlar yazmak ileriye dönük tecrübe sahibi olmak istiyorum. Yardımcı olmanız mümkün mü ? Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Kendinizi geliştirme isteğiniz gerçekten çok değerli. Bu süreçte YouTube kanalımızdaki içerikleri düzenli olarak takip etmenizi öneririm. Ayrıca cihazların kullanım kılavuzlarını Türkçeye çevirerek incelemeniz, detaylara daha hâkim olmanızı sağlayacaktır. Bunun yanında forum sayfamızda benzer konulara göz atabilir, karşılaşılan sorunlar ve çözümler üzerinden pratik kazanabilirsiniz. Bu yöntemlerle hem DIAScreen’i daha etkin kullanabilir hem de ileriye dönük deneyiminizi artırabilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön