Merhabalar
Araştırmalarım sonucu Verdiğiniz ekteki örneği inceledim.Recete 1 deki reçetelerin değerleri PLC de D100 adresinden başlayarak aktarılırken ; Reçete 2 deki reçetelerin değerleri neden D200 adresinden başlayarak aktarılıyor? Reçete 3 te de D300 den başlamış.Bu sıralamayı neye göre belirliyoruz? Mesela ben Reçete 2 yi D150 den de başlatabilirmiyim? PLC ye aktarılan bu dataların sıralamasını nerde nasıl belirliyoruz anlayamadım..Makro da göremedim örnekte.
Çoklu Reçete Data Adresleri Hakkında
- ercotech
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Çoklu Reçete Data Adresleri Hakkında
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: Çoklu Reçete Data Adresleri Hakkında
Merhaba,
Reçete Fonksiyonunda 1 adet başlangıç adresi verilebilir. Ancak macroda BMOV komutuyla sıralı olarak istediğiniz dataları yine reçetelere taşıyabilirsiniz ya da tam tersi işlemi yapabilirsiniz. Bunun için attığınız örnekteki Reçete-->PLC ve Reçete<--PLC elementlerinin ON Macrolarını inceleyebilirsiniz.
Reçete Fonksiyonunda 1 adet başlangıç adresi verilebilir. Ancak macroda BMOV komutuyla sıralı olarak istediğiniz dataları yine reçetelere taşıyabilirsiniz ya da tam tersi işlemi yapabilirsiniz. Bunun için attığınız örnekteki Reçete-->PLC ve Reçete<--PLC elementlerinin ON Macrolarını inceleyebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- ercotech
- İletişim:
Re: Çoklu Reçete Data Adresleri Hakkında
İslam Bey Hızlı Dönüşünüz İçin Çok Teşekkürler.
Makroları inceledim ve anladım.
Kolay Gelsin.
Makroları inceledim ve anladım.
Kolay Gelsin.