Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

asda a2 tunıng ALE06 hatası

Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

asda a2 tunıng ALE06 hatası

Mesaj gönderen apomavi »

merhaba. sizinle daha once bu sorun ıcın ıletısıme gecmıstım lakın sorunum cozulmedı. ornek uygulamalardakı 27 numaralı ornegı aynen gerceklestırmeye calıstıgımda olmuyor daha once bır cok motora tunıng yaptım asda a2 olarak ama mekanıksel sıstemden dolayı sorun yasıyorum. sorunum soyle; mekanıgınden dolayı 50 rpm uzerıne motoru cıkartamıyorum ve tunıng ıslemıne basladıgımda servoya jog komutu verıyorum servo durdugu anda ılerı gerı rezonansa gırıp ale06 hatası verıyor. Rezonansdan dolayı tunıng ıslemını gerceklestıremıyorum. Motor yuvarlak bır carkı donduruyor havada, lakın bu yuvarlak carkta kutle merkezı tam ortada degıl o yuzden yuksek hızlarda yalpalama yapıyor, çarkın sag tarafı ve sol tarafında yük esıt degıl. Boyle bır sıstemde tunıng ıslemını nasıl yapabılırım? motorun gucu fazlasıyla yeterlı 5.5kW lık bır motor. YArdımcı olabılır mısınız?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: asda a2 tunıng ALE06 hatası

Mesaj gönderen Uğur »

Hızı arttırdığını zaman aslında atalet artışı meydana geliyor ve motor bu atalete karşı koyamadığı için rezonansa giriyor. Fabrika ayarı kazanç değerleri ile yol verdiğiniz zaman sonuç nedir? ALE06 alıyormusunuz yine? Yine aşırı yüklenme alıyorsanız mekanik kontrol ve iyileştirmeleride düşünmelisiniz, sürücünün kw değerinin büyük olması yeterliliği olmayacaktır, bir şekilde motorda hızla birlikte oluşan atalete karşı koyamama sorunu yaşıyorsunuz. İlgili videoda ki gibi atalet değerini kademeli hareket ettirerek yinede sonuç elde edemiyorsanız motorun yetersiz kalması diyebiliriz. Yinede tam anlamak için ürünleri aldığınız bayii ile irtibata geçerek onlardan yerinde destek talep edebilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:

Mesaj gönderen apomavi »

fabrıka degerlerınde de denedıgımde ale06 hatası verıyor. motorun uvw kabloları da dogru. lakın bu rezonansa gecme olayı sadece tunıng yaparken oluyor. normalde motor tunıng yapılmamıs fabrıka degerlerınde ılerı gerı verdıgımde hareket edıyor cok rıjıt bır hareket olmasada rezonansa gırmıyor ama tunınge ıhtıyacı oldugu aşikar. Tunıng yapmaya gectıgımde 1. pozısyonu belırlıyorum sonra ıkıncı pozısyonu belırlemek ıcın ılerı yonde 20 rpm ile jog verıyorum ve durdugunda rezonansa gecıyor ve ale06 hatası verıyor. ve 20 rpm degerı verdıgımde hızlanma yavaslama ve s egrılerını de duzeltmem gerekıyor yoksa hata verıyor s egrısını 2 yapıyorum hızlanma ve yasavlama parametrelerını de 200 yapıyorum hata vermıyecek sekılde onları duzeltıyorum. onunla alakalı olabılır mı? cok dusuk rpm lerde calısmam gerektıgı ıcın hızlanma yavaslamaları da bu sekılde ayarlamma gerekıyor. Bır de motorun baglı oldugu mekanıgının epey eksantrık olması var baska da bır sorun gelmıyor aklıma.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Çalışabilir min. hızda tuning yapmaya başladığınız zaman J/Jl değeri ne çıkmakta.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:

Mesaj gönderen apomavi »

1 çıkıyor ve değişmiyor.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Düşük devir olduğu için atalet oluşmuyor. Pozisyonları düşük devirde öğrettikten sonra jog hızını arttırıp auto tuningi başlatın.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:

Mesaj gönderen apomavi »

ama yuksek hıza cıkamıyorum mekanıgınden dolayı. bu tunıng ıslemını max 50 rpm de yapamaz mıyım? lakın sunu da ekleyeyım, atalet 1 gosterıyor dedım ama tunıng yapmaya baslayamıyorum yanı pozısyon 1 ve 2 yı secıp start dıyemıyorum cunku pozısyon 2 yı secme kısmına gelemeden rezonansa gecıp hata verıyor. sadece tunıng ıslemıne gecınce pozısyon 2 yı belırlemek ıcın ılerı yonde jog verırken 1 atalet oranı gosterıyor. jog yapmayı bıraktıgımda rezonansa gırıp ale06 verıyor.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

O devirlerde bile cevap alamıyorsanız bu motorun gerçekten yetersizliğini gösteriyor gibi. Motor ataletten dolayı direkt rezonansa giriyor gibi. Tuning işlemi yapmadan sadece P1-37 yi motordan ses gelene dek arttırma yoluyla gözlemlemeyi deneyin.

Whatsapp Kanal

“Servo Forum” sayfasına dön