Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
ISP SOFT KOMUT KULLANIMI
- mekatronik64
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: ISP SOFT KOMUT KULLANIMI
Merhaba sayın forum yöneticileri yapmış olduğum uygulamada as228 r plc cpu ve as04 ad ve as 04 da modüller kullanıyorum. Uygulamamda 3 adet pıd kontrol algorıtmam var fakat 04 ad modül d28042 d28044 d 28046 d28048 analog girişlerimde 0-10 v ısı nem sensörüm bağlı sensör bağlı olmadığı halde giriş kanalı adreslerimde 2000 2500 gibi sayısal değer görüyorum bunu nasıl 0 a çekebilrim blendajlı kablo kullandım toprakladım fakat hala bir değer gelmesi neden kaynaklanır buda hatalara sebep oluyor sensör değerlerim yanlış ölçüm yapıyor.
- mekatronik64
- İletişim:
modül konfigürasyonlarım doğrumudur
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- mekatronik64
- İletişim:
uygulamamın ıspsoft tarafını ekliyorum yorum yapabilirmisiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Eğer 0-10VDC aralığında analog girişleriniz bağlı değil ise ilgili kanallara ait V+ ve COM klemenslerini kendi arasında köprüleyip analog değere tekrar bakabilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- ayhanh
- İletişim:
Kolay Gelsin
As200 serisi PLc kullanıyorum ISP Soft ta Fonksiyon Blok oluşturup içerisinde Timer kullanmak istiyorum. TMR yazdığım zaman var_in_out olarak tanımlıyor. Fonksiyon bloğun içerisinde Variable olarak tanımlayamıyormuyum.
Teşekkür ederim
As200 serisi PLc kullanıyorum ISP Soft ta Fonksiyon Blok oluşturup içerisinde Timer kullanmak istiyorum. TMR yazdığım zaman var_in_out olarak tanımlıyor. Fonksiyon bloğun içerisinde Variable olarak tanımlayamıyormuyum.
Teşekkür ederim
- ayhanh
- İletişim:
İlave bir soru daha yine AS200 serisi plc Fonksiyon Blokları içerisinde LDP ve LDF gibi komutları kullanamıyorum. Derlerken hata verip. Bu şekilde kullanamazsınız diye hata veriyor.
- Turhan
- İletişim:
Merhaba,
Aşağıdaki videoda Fonksiyon bloğu içerisinde timer, counter kullanımı ve yükselen/düşen kenar komut tetiklemeleri(Videonun yaklaşık 15. dakikasından sonraki bölüm) basit örneklemeler ile anlatılmıştır videoyu izleyebilirsiniz.
Aşağıdaki videoda Fonksiyon bloğu içerisinde timer, counter kullanımı ve yükselen/düşen kenar komut tetiklemeleri(Videonun yaklaşık 15. dakikasından sonraki bölüm) basit örneklemeler ile anlatılmıştır videoyu izleyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- ayhanh
- İletişim:
Teşekkür ederim.
Cevap biraz gecikince başka çare olmadığını görüp bu şekilde yaptım.
İlave bir sorum olacak.
fonksiyon blok içerisinde tag sınırlaması var mı?
Var
Var_IN
Var_OUT
Var_IN_OUT
İstediğimiz kadar variable tanımlayabiliyormuyuz?
Cevap biraz gecikince başka çare olmadığını görüp bu şekilde yaptım.
İlave bir sorum olacak.
fonksiyon blok içerisinde tag sınırlaması var mı?
Var
Var_IN
Var_OUT
Var_IN_OUT
İstediğimiz kadar variable tanımlayabiliyormuyuz?
- Turhan
- İletişim:
Software manuel dokümanında FB içerisinde T_POINTER, C_POINTER sembol tipinde en fazla 8 adete kadar kullanımdan bahsedilmiş. Bunun dışında VAR, VAR_IN, VAR_OUT gibi tanımlamalar için özellikle bir kullanım adedi belirtilmemiştir.
DELTA Electronics Turkey
- gokayilik
- İletişim:
Merhabalar..Turhan yazdı: 18 Nis 2019, 14:55 AS200 PLC'de Analog işlemşler HW konfigürasyon penceresinden yapıldığından doğrudan örnek programı bulunmuyor. Ancak PID uygulaması için PLC içerisindeki PIDE komutun kullanım örneği ekteki gibidir.
AS200_PIDE_Komutu.png
Örnek ekteki dosyayı indirip pid yapmak istedim ama olmuyor
Plc as 228 t modulu ve as 04ad sonrada as04da modulum baglı..
yani d28002 datasından transmıtter 4-20 mA geliyor
analok cıkıs modulu as04da ise d28042 datasından da oransal vanaya 4-20 mA ile kontrol yapmak istiyorum.
hw configden ayarları yapıyorum 4-20ma seçiyorum ve yüklüyorum.
Ayrıca analok cıkısa manuel olarak data yükledigimde yani 32000 degeri yüklüyorum vana açılıyor
Kapatmak için se 0 degeri yada -1000 vb ile kapatmıyor -32000 degeri verdigimde kapanıyor. Bunun nedeni nedir.?
Burdaki örnek dosyayı buna revize etmenizi istiyorum.Daha önçe dvp için olanlar gayet güzel çalışıyor.
Daha önce dvp serilerinde kullanmış oldugum pid isp soft ta açtıgımda çok farklı paremetrelere gidiyor.o yüzden onuda kullanamıyorum.
teşekkür ederim