Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
ASD-B0721-A Geri döndürememe sorunu
- lesedr
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
ASD-B0721-A Geri döndürememe sorunu
Merhabalar Öncelikle servo motor ve sürücü uygulamasını ilk kez deniyorum pin 20 geri yön için plc Y1 çıkışına pin 22 y0 çıkışına bağladım pin 13 e eksi verdim Plcnin c0 terminaline de (-) verdim Dplsy komutuna y0 bağladım ve aktif ettiğimde istediğim hızda ve pozisyonda duruyor Lakin y1 aktif ettiğimde geri yöne doğru herhangi bir hareket yok.Nerede eksik ya da hatalı bağlantı yapıyorum acaba yardımcı olur musunuz?
- Turhan
- İletişim:
Re: ASD-B0721-A Geri döndürememe sorunu
Merhaba,
ASDA-B serisi servo sürücüler için 24VDC NPN bağlantı şeması aşağıdki gibidir. PULSE girişine PLC pulse sinyallerinizi uyguladığınızda motorunuz bir yöne, Bu pulse sşnyalleri var iken SIGN girişi aktif edilir ise motorunuz diğer yöne dönecektir.
Kullancağınız komutu DPLSV olarak değiştirseniz komuttaki data adresine giridğiniz frekans değerinin + yada - olması duruuna göre PLC yön çıkışını otomatik kontrol edecektir.
ASDA-B serisi servo sürücüler için 24VDC NPN bağlantı şeması aşağıdki gibidir. PULSE girişine PLC pulse sinyallerinizi uyguladığınızda motorunuz bir yöne, Bu pulse sşnyalleri var iken SIGN girişi aktif edilir ise motorunuz diğer yöne dönecektir.
Kullancağınız komutu DPLSV olarak değiştirseniz komuttaki data adresine giridğiniz frekans değerinin + yada - olması duruuna göre PLC yön çıkışını otomatik kontrol edecektir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- lesedr
- İletişim:
Çok teşekkür ederim bu şekilde pulse sinyallerini yolladığımda önce ileri gidiyor ileri komutu varken geri komutunu yolladığımda ters yöne doğru gidiyor.
Şimdi de istediğim kadar dönmesini mesela bir sensör bağlayarak nasıl sağlayabilirim?
Şimdi de istediğim kadar dönmesini mesela bir sensör bağlayarak nasıl sağlayabilirim?
- Turhan
- İletişim:
PLC'de pulse komutunun çalışma şartını keserseniz motorunuz duracaktır. Diğer pulse komutlarının kullanımı için DVP Serisi PLC Pals Komutları dokümanını inceleyiniz.
DELTA Electronics Turkey