Merhabalar,
Ben bir uygulama yapmak istiyorum ancak daha yeni başlamış sayılırım. Bazı eksiklerim var. Benim istediğim uygulamada VFD007E21T kullanılacak. Yapmak istediğim şey şu şekilde;
HMI ekrandan çalışma süresi, bekleme süresi, tekrar süresi ve rpm olarak hız değeri girilecek. Ve bu değerlere göre motor girilen hızda girilen süre boyunca çalışacak, daha sonra girilen süre kadar duracak. Bu işlem girilen tekrar sayısı kadar tekrar edilecek. Bu konuda biraz uğraştım ve ekteki gibi bir program yazdım. Ancak yanlışlarımı ve eksiklerimi göremediğim için size sormak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
İyi çalışmalar dilerim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
VFD-E Serisi Uygulama
- erdemcevik
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
VFD-E Serisi Uygulama
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: VFD-E Serisi Uygulama
Merhaba,
Ekteki programın çalışma mantığı şu şekildedir; Kontak geldiği zaman Y0 çıkışı 7 saniye boyunca aktif olur ardından 5 saniye bekler ve bu döngüyü 3 defa tekrarlar. Program içindeki zaman ve tekrar değerlerini programınıza göre değiştirip kullanabilirsiniz.
Ekteki programın çalışma mantığı şu şekildedir; Kontak geldiği zaman Y0 çıkışı 7 saniye boyunca aktif olur ardından 5 saniye bekler ve bu döngüyü 3 defa tekrarlar. Program içindeki zaman ve tekrar değerlerini programınıza göre değiştirip kullanabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- erdemcevik
- İletişim:
İslam Bey merhaba,
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Peki ben VFD-E sürücü komutlarını da kullanarak bu programda motorun hız ayarını nasıl yapabilirim?
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Peki ben VFD-E sürücü komutlarını da kullanarak bu programda motorun hız ayarını nasıl yapabilirim?
- İslam
- İletişim:
Sürücü içerisinde bulunan dahili PLC ile mi işlemleri yapıyorsunuz?
- erdemcevik
- İletişim:
Evet dahili PLC ile işlemleri yapacağım
- İslam
- İletişim:
Ekteki dosyadan faydalanabilirsiniz.