Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
dvp 10 mc dop ps ekran dan g code atmak
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: dvp 10 mc dop ps ekran dan g code atmak
Burada önerim öncelike G kodunuzu PLC içerisine kalıcı olarak örneğin birinci G kodu bloğuna kopyalayıp NC_Table= 1 için test edin. Bu şekilde sorunun G kodunda mı yoksa G kodunun transferi ile ilgilimi sorusuna yanıt bulabiliriz. Eğer G kodlarını PLC programı yüklemesinde dahili olarak çalışıyor ise o zaman HMI üzerinden G kodu transferine bakabiliriz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- gokayilik
- İletişim:
evet sizin dahili olarak yolladıgınız g code nu goruyor ve işliyor.
dısardan atarken nc ıd 0 yapıyoruz ama ekran trasfer ettıgını gosterıyor cnc bu kodu gormuyor.
Tesekkurler
N0 G90
N1 G17
N10 G0 X100000
N11 G04 K5
N20 G0 X200000
N21 G36 M100 K1
N22 G37 M100 K0
N30 G0 X0000
dısardan atarken nc ıd 0 yapıyoruz ama ekran trasfer ettıgını gosterıyor cnc bu kodu gormuyor.
Tesekkurler
N0 G90
N1 G17
N10 G0 X100000
N11 G04 K5
N20 G0 X200000
N21 G36 M100 K1
N22 G37 M100 K0
N30 G0 X0000
- Turhan
- İletişim:
DVP-10MC HMI'ın yazdığı G kodlarını buffer bölgeye kaydeder ve bunu programlama editorunde göremezsiniz.
Örneklemek gerekirse: 2000 satırlık G kodunuz var ve siz HMI üzerinden G kodunu yükleme butonuna bastıktan sonra Buffer alanı kadar örneğin 100 satır MC'ye yüklenir. G kodlarını işlenmeye başladıktan sonra eksilen satırlar yeni G kodları ile dinamik yüklenmeye devam eder.
HMI üzerinden DMC_NC bloğu pasif ve NC_tableID=0 iken önce G kodlarını yükleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra servolar on ve hata/uyarı mesajı göstermiyor iken DMC_NC bloğunu çalıştırmayı deneyebilirmisiniz?
Örneklemek gerekirse: 2000 satırlık G kodunuz var ve siz HMI üzerinden G kodunu yükleme butonuna bastıktan sonra Buffer alanı kadar örneğin 100 satır MC'ye yüklenir. G kodlarını işlenmeye başladıktan sonra eksilen satırlar yeni G kodları ile dinamik yüklenmeye devam eder.
HMI üzerinden DMC_NC bloğu pasif ve NC_tableID=0 iken önce G kodlarını yükleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra servolar on ve hata/uyarı mesajı göstermiyor iken DMC_NC bloğunu çalıştırmayı deneyebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
- gokayilik
- İletişim:
bu dedıgınızı defelarca denedim hatta sizin deneme ıcın yolladıgınız kodu usb ye yukledım orda plc ye yukle dedım prg yukledıgını gosterıyor ama makına işlemeye baslamıyor.
- gokayilik
- İletişim:
mc power kısmın da d0 datası 112 no hata verıyor bundan mı oluyordur.
- Turhan
- İletişim:
1. G kodundan bağımsız herhangi bir pozisyon komutunu çalıştırmayı denediğinizde eskenler pozisyonlarına gidiyormu Absolute veya Relative hareketi icra ettiğini görebiliyormusunuz?
2. Her bir servo için mekanik ayarları hatve, redüksiyon vs. hesaplayıp motorun 1 turu için mekaniksel ilerleme mesafesini kaç mm. olarak buldunuz ve bu bulduğunuz değeri nereye tanımladınız?
2. Her bir servo için mekanik ayarları hatve, redüksiyon vs. hesaplayıp motorun 1 turu için mekaniksel ilerleme mesafesini kaç mm. olarak buldunuz ve bu bulduğunuz değeri nereye tanımladınız?
DELTA Electronics Turkey
- gokayilik
- İletişim:
Turhan bey kardesım dmc nc kısmındakı nc table ıd 1 yaptıgımda sızın verdıgınız eksen hareket edıyor gıdıyor gerı gelıyor sonra da duruyor.Ben bu kodu kopyala yapıstırla usb surucumun ıcıne delta txt olarak kaydedıyorum.
Nc table ıd kısmını 0 yapıyorum ve prg plc yukluyorum ekrandan sonra sızın dedıgınız gıbı mc power servo aktıf edıyorum ve calısmıyor.Tum mesele bu g code ıcerdeyken zaten calısıyor ekstra dısardan attıgımızda olmuyor .nc table ıd 1 u 16 olanı 0 u 16 yapıyorum.OLay bu servo ayarı olsa vb olsa ıcerdekı kod da da calısmaz dı degılmı..
Nc table ıd kısmını 0 yapıyorum ve prg plc yukluyorum ekrandan sonra sızın dedıgınız gıbı mc power servo aktıf edıyorum ve calısmıyor.Tum mesele bu g code ıcerdeyken zaten calısıyor ekstra dısardan attıgımızda olmuyor .nc table ıd 1 u 16 olanı 0 u 16 yapıyorum.OLay bu servo ayarı olsa vb olsa ıcerdekı kod da da calısmaz dı degılmı..
- Turhan
- İletişim:
Aynı G kodu dahili olarak çalışıyor fakat HMI üzerinden transfer edilmesine rağmen çalışmıyor ise HMI ve 10MC'yi satın aldığınız bayii ile iletişime geçerek bu özelliği test etmesini isteyebilirsiniz. Önereceğim farklı bir teknik konu bulunmuyor.
Not: Mesaja eklediğim programlar ile çalışmayı kendi programlarınız haricinde test edebilirsiniz.
Not: Mesaja eklediğim programlar ile çalışmayı kendi programlarınız haricinde test edebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey