Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Sıralı Toplama

Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Sıralı Toplama

Mesaj gönderen Filkar »

İyi günler
100 kadar datayı (d100-d102-d104....d298) toplamam gerekiyor.
Ayrıca mod alma işlemi yapmam gerekiyor. bunlar için bir komut var mı
Kullandığım PLC DVP-12SA2
Toplama sonucu 1.1milyon kadar olacak.
SA2 serisi için PLSY komutunda anlık olarak kaçıncı frekansta onu okumam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Sıralı Toplama

Mesaj gönderen Turhan »

WSUM ardışık dataları toplama komutudur. Komut DWSUM ile 32Bit oalrak kullanılabilir. ardışık olarak 64 data toplanabilir. komut dizilimi aşağıdaki gibidir.

wsum.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:

Mesaj gönderen Filkar »

Turhan bey mod alma işlemi için komut var mı
Benim datalarım 1er artmıyor d100 d102 şeklinde 2 şer artıyor artış miktarını girebileceğim bir komut yok mu
SA2 serisi için PLSY komutunda anlık olarak kaçıncı frekansta nasıl görebilirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Komutu WSUM şeklinde kullanırsanız datalar sıralı ardışık[D100+D101+D102...]. DWSUM komutu kullanırsanız dataları sıralı 32Bit tabanda toplayacaktır. [D100(DW)+D102(DW)+D104(DW)...]

Aşağıdaki gibi 32-bit tabanda bölme işlemi yaptığınızda Bölme işleminin sonuc datasından sonraki data size kalan değeri verecektir.

MOD.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:

Mesaj gönderen Filkar »

Şimdi farkettim Turhan bey teşekkürler.
Mod alma işlemini PLC ile yapabiliyormuyuz
Ayrıca Y0 çıkışını PLSY ile kontrol ediyorum
PLSY K1000 K5000 Y0 örnek komutunda anlık olarak kaçıncı palsde görebilirmiyim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi MOD alma işlemini bölme komutunu kullanarak dolaylı olarak elde edebilrsiniz.
DVP Serisi PLC Pals Komutları dökümanından kullandığınız PLC modeline göre pozisyon pals gösterge register adresinden aktif üretilen pals değerini okuyabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:

Mesaj gönderen Filkar »

Turhan bey bilgiler için çok teşekkürler programımı yazdım fakat hesaplanan değeri 76000 lerde olması gereken plsy çıkışlı y0 çıkışı d1030 datasında daha düşük çıkış veriyor. tekrar çalıştırdığımda öncekinden farklı bir sonuç ve tekrar çalıştırdığımda yine farklı bir sonuç alıyorum. sizce buradaki problem neden kaynaklı
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

D1030 datasına doubleword formatında bakarsanız aktif pals değerini görebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:

Mesaj gönderen Filkar »

Turhan bey ekteki d904 benim y0 dan almak istediğim toplam pulse adeti ama işlem bitince d1030da okunan hiçbir zaman eşit olmuyor. Şuan max 10000khz ile denedim bu frekansı artırırsam daha farklı sonuçlar alacağım galiba
Resim
Kullanıcı avatarı
Filkar
İletişim:

Mesaj gönderen Filkar »

TUrhan bey PLC de hangi komutlar çevrim süresinden etkilenmeden çalışıyor bir liste varmı

“PLC Forum” sayfasına dön