Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

A2 servo ile iki eksen kontrol

Kilitli
Kullanıcı avatarı
fakbas
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

A2 servo ile iki eksen kontrol

Mesaj gönderen fakbas »

Merhaba

Yapmayı planladığımız sistemde 2 eksen kontrol etmek istiyorum

1.X ekseni hattan akan ürün bilgisini encoder ile okuyup istenilen boy geldiginde yukarı aşagı hareket eder iken(bu encoder open collectör ve 2048 puls)
2.y eksenide hattan akan ürün bilgisi ile saga ve sola haraket edecek (tercihim bu ekseni cn5 soketine takacagım line driver encoder ile yapmak bu encoder 1000 puls)

lütfen cevap biraz açıklayıcı olur ise projeyi yapmakta zorlanmayız degerli yarımlarınızı bekliyorum

faruk
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: A2 servo ile iki eksen kontrol

Mesaj gönderen Uğur »

Bu uygulamada ya motion control cihazı (15MC) yada ASDA-A2 ECAM özelliğinden yararlanabilirsiniz. Her iki hareket içinde ECAM oluşturup yukarı aşağı yada sağa sola enkoder verisi ile hareketi gerçekleştiren yapı kurulabilir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
fakbas
İletişim:

Mesaj gönderen fakbas »

Merhaba

Fazla bir beklentim yoktu yardımınız ile alakalı bunları bende biliyorum e cam özelligi sanki şifreli bir bilgi bu konu ile alakalı ne dış kaynaklı nede sizin forumdan yararlanabiliyoruz bir örnek yapıp koyalımda herkes yararlansın veya sadece bu konu ile alakalı bir egitim düzenleyin

tşk
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Öncelikle soru sorarken ürünler hakkında detaylı bilgi vermelisiniz, başlığınıza dikkat ederseniz A2 servo iki eksen kontrol içermekte ki bir çok forum kullanıcısı A2 nin 2 eksen kontrol edemeyeceğini bilmektedir. Acaba verilmeyen bilgimi var diye motion control tabirini mesajda soruyorumki ama aldığım cevap sizin daha bilgili olduğunuzu yansıtıyor. Hak verirsiniz ki biz kimsenin bilgisini yazdığı 2 satırla ölçemeyiz acaba işin ne kadarındasınız diye cevaplarımızla yoklarız bunun sebebi sizlerin soru sorarken detay vermemenizden kaynaklanmaktadır. Cevapları net alabilmek için soruları net sormak lazım ki yoksa DELTA gibi tüm bilgisini açık eden bir firmanın tabirinizle ECAM bilgisini saklayarak kazanacağı hiçbirşeyi yoktur.
Alabilyorsanız ürün tedarik ettiğiniz bayii ile irtibata geçerek ECAM ile ilgili detaylı bilgi almayı deneyebilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kilitli

“Servo Forum” sayfasına dön