Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASDA-B2 SERVO MOTOR AL009 SORUNU

Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ASDA-B2 SERVO MOTOR AL009 SORUNU

Mesaj gönderen grkn »

Merhaba arkadaşlar elimde ASDA-B2 Servo motor var motoru sürücünün jog komutu ile çalıştırmak istiyorum ama P2-010 Parametresini 1 yaptığım anda servo motor aniden hızlı bir dönme hareketi gerçekleştirip AL009 alarmi veriyor. Sorun ne olabilir acaba yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: ASDA-B2 SERVO MOTOR AL009 SORUNU

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Belirttiğiniz durum çok büyük olsalık ile U-V-W güç bağlantısının yanlış olduğuna işaret ediyor. Sürücü ve motor güç bağlantıları için birebir bağlantı durumunu kontrol edebilirmisiniz.

Not: Standart kablo bağlantısında U (Kırmızı), V(Beyaz), W(Siyah) kablo rengine sahiptir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:

Mesaj gönderen grkn »

U-V-W bağlantısı aynen dediğiniz şekilde bağlı. Ben dün biraz uğraştım önce AL009 hatasını aştım ama bu sefer AL006 hatası almaya başladım ve şimdi son geldiğim durumda hiç alarm ile karşılaşmıyorum JOG modunda çalıştırabiliyorum yalnız motor ben komut vermeden de sürekli olarak kendiliğinden yavaş yavaş dönüyor bunu nasıl aşabilirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

AL006 motorun aşırı yüklenmesi hatasıdır. Sürücü keypad üzerinden AUGL (Avarage Load) ekranından motor yüklenmesini yüzde cinsinden izleyebilirsiniz. Motor mili tamamen boşta ise bu ekranda %3-4 gibi sadece iç kayıplardan oluşan yüklenmeyi görmeniz gerekmektedir.

Motor milinin çok düşük devrilerde dönmesi konusunda ise Sürücünün çalışma modu nedir (P1-01 = ?)

P1-01: 0000 veya 0100 ayarlı ise Pulse pozisyonlama modunda elektriksek gürültüden etkileniyordur. Bunun için güç kaynağınızın 0VDC klemensi ile CN1 konnektroündeki COM- (45. Pin) klemensini şöntlemenizi öneririm.

P1-01: 0002 veya 0102 ayarlı yani Speed modda çalışıyorsanız kullanmadığınız bir dijital girişi 0005 düşük hız tutma olarak ayarlayın ve P1-38 parametresine 10.0 rpm gii 10.0 rpm'in altındaki tüm hız komutları için motor miline 0rpm komutu yazmayı sağlayın.

Not: Herhangi bir dijital giriş inputu için 0005 tanımlamanız yeterli olacaktır. giriş tipi N.C. ayarlandığından herhangi bir fiziksel input bağlamanıza da gerek kalmayacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:

Mesaj gönderen grkn »

P1-01 parametresini şauanda 100 olarak değiştim ve motor sorunsuz çalışmaya başladı çok şükür bütün hatalar ortadan kalktı.
Yalnız tam olarak anlayamadığım şey daha önceden AL009 hatası almama sebep olan ayarlar şuanda çalışıyor ne değişti hiç anlayamadım.
İlginiz ve alakanız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:

Mesaj gönderen grkn »

Sürücü keypad üzerinden AUGL (Avarage Load) ekranından motor yüklenmesini 00000 olarak gösteriyor bende ve benim motor miline elimle yüklenmem ile değer anlık olarak 10 20 oynuyor ve hemen 0 oluyor tekrar. Ayrıca sürücüde sürekli bir kulak çınlaması gibi bir çınlama sesi ve motorda kulağımı yaklaştırdığımda duyabildiğim bir cızırtı var normalmidir?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Servo ON konumunda iken ince bir tiz ses duyuyor olmanız normaldir motor yüklenmesi arttıkça bu tiz ses de artacaktır. Ancak bu ses elektrik kontağındaki ark sesine benzememektedir. böyle bir durum var ise soket bağlantı noktalarını muhakkak kontrol ediniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:

Mesaj gönderen grkn »

grkn yazdı: 25 Nis 2020, 22:18 Merhaba arkadaşlar elimde ASDA-B2 Servo motor var motoru sürücünün jog komutu ile çalıştırmak istiyorum ama P2-010 Parametresini 1 yaptığım anda servo motor aniden hızlı bir dönme hareketi gerçekleştirip AL009 alarmi veriyor. Sorun ne olabilir acaba yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Geçmişte yaşadığım bu sorunu tekrar yaşamaktayım. Servo motorum düzgün çalışıyordu aslında sorun tekrar ortaya çıkmadan önce yaptığım son değişiklikler sürücüden elektronik dişli oranında değişiklik yaptım ve plcden gönderdiğim pulse ve frekans değerlerini değiştirdim servo motor boşta iken servoyu çalıştırdım ilk dönmeye başladı sonra zorlamaya başladı sonrada alarme düştü şimdi plc olmadan sürücüden jog komutu ile kontrol etmek istesemde aynı şey oluyor. Fabrika ayarlarına aldım tekrar ama yine aynı sorun P2-01 parametresini 1 yaptığım anda ani dönme hareketi ve AL009 sorun nedir anlayamadım. :(
Kullanıcı avatarı
grkn
İletişim:

Mesaj gönderen grkn »

Servo motoru şuanda jog konumunda çalıştırabiliyorum yalnız şöyle bir sıkıntı var motor mili boşta iken saat yönünün tersi yönde sorunsuz sürekli olarak döndürebiliyorum fakat saat yönünde çalıştırırken bir müddet sonra zorlamaya cırlamaya başlıyor takılıp kalıyor ve AL006 hatası veriyor. Nedendir yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Bu testleri Servo motor mili tamamen boşta ve sürücü tüm parametreleri varsayılan fabrika ayarlarındamı gerçekleştiriyorsunuz? Öyle değil ise motor milini tamamen yükten ayırıp default PR değerlerinde test edin ve motorun ile ve geri dönüşleri için motor yüklenme değerlerini gözlemleyin.
DELTA Electronics Turkey

“Servo Forum” sayfasına dön