Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Delta ASDA-B2 Servo ile modbus serial haberleşme
- alvise
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Delta ASDA-B2 Servo ile modbus serial haberleşme
Şuanda elimde bir ASDA-B2 servo driver var ve ASDA-Soft V5.3.3.0 uygulamasını kullanarak sürücüye bağlanıyorum.Fakat bunu kodlama ile yapmak için modbus harleşme kullanarak yapmam gerekiyor.Fakat bir türlü modbus üzerinden bağlantı kuramadım.Bunu daha önce ASDA-A2 ile yapmıştım fakat ASDA-B2 için bağlantı kuramıyorum sorun nedir ?
Bunu yapabilmek için ne yapmam gerekiyor.Sürücüden encoder bilgisni okumak istiyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Bunu yapabilmek için ne yapmam gerekiyor.Sürücüden encoder bilgisni okumak istiyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
- İslam
- İletişim:
Re: Delta ASDA-B2 Servo ile modbus serial haberleşme
Merhaba,
QMod Master programı ile PC'den sorgu göndermeyi test ettim. B2 servoya sorunsuz bir şekilde sorgu gönderilmekte. Servo tarafında yapılan ayarlar;
03-00-->1
03-01-->9600
03-02-->8,N,2 RTU
QMod Master programı ile PC'den sorgu göndermeyi test ettim. B2 servoya sorunsuz bir şekilde sorgu gönderilmekte. Servo tarafında yapılan ayarlar;
03-00-->1
03-01-->9600
03-02-->8,N,2 RTU
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- alvise
- İletişim:
Bu parametrelerin dışında ayarlabilecek bir parametre yok değil mi çünkü ben deniyorum hala bilgi okuyamıyorum.Aynı yöntemi ASDA-A2 deniyorum sorun çalışıyor fakat B2 için çalışmıyor.
- İslam
- İletişim:
Aynı işlemi HMI ile de test etmiştim. B2'de default ayarlarda sadece önceki mesajda yazdığım parametreler ile sorunsuz haberleşme sağlanmaktadır.
- alvise
- İletişim:
Ben modscan32 programı ile testler yaptım.Fakat bir sonuç okuyamadım.Bu arada baud rate 9600 olarak ayarlamak neden gereklidir.Birde holding registerden bilgi okumak için başlangıçta bir veri göndermek gerekiyor.ASDA-A2 için yaptığım ve çalışan herşeyi ASDA-B2 için yapıyorum yinede bilgi okuyamıyorum.
- İslam
- İletişim:
QModMaster programı yanlızca RTU olarak haberleştiği için 8,N,2 RTU olarak ayarladım farklı bir protokolde yapılabilir. Dediğim gibi fabrika ayarlarında sadece haberleşme protokol ayarı yaparak direk haberleşme sağlanmaktadır.
- alvise
- İletişim:
Haberleşme sorununu çözdüm.Hatanın nedeni ASDA-B2 sürücüde sorun olan bağlantı yöntemi.Sürekli olarak P3-05 kendi kendine 1 olarak ayarlanır bundan dolayı tam bağlantı kurulamıyordu.Eğer asda-soft programına bağlayıp auto detect dediğiniz anda P3-05 parametresi 1 olarak ayarlanır.Eğer Modbus üzerinden iletişim kurulmak isteniyorsa P3-05 parametresini tekrar 0 yapmak gerekiyor.Sorunun kaynağı buydu.
Şuanda P4-07 parametresine yazmaya çalışıyorum ama bu parametrenin gerçek hex adresi hangisidir anlamadım,kullanıcı kılavuzunda 40C olarak gösteriyor ama ben yazınca hiçbir değişiklik yok sadece 40E adresine yazarsam DI pinlerini aktif edebilirm ama o da kısmi olarak bazı DI pinlerini aktif edemiyorum.
Şuanda P4-07 parametresine yazmaya çalışıyorum ama bu parametrenin gerçek hex adresi hangisidir anlamadım,kullanıcı kılavuzunda 40C olarak gösteriyor ama ben yazınca hiçbir değişiklik yok sadece 40E adresine yazarsam DI pinlerini aktif edebilirm ama o da kısmi olarak bazı DI pinlerini aktif edemiyorum.
- alvise
- İletişim:
İkinci sorunum daha var motora dokunduğumda elektrik çarpıntısı oluşması normal mi ?Bu sorunu nasıl çözerim.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
P4-07-->40E Hex adresidir. Eğer haberleşme ile kontrol yapılacaksa bu P3-06-->1FF olarak yaparsanız bütün input durumlarını kullanabilirsiniz. Sonrasında 40E Hex adresinden yazma yapabilirsiniz. Ancak bu parametre DI içeriğini değil, NO/NC durumunu değiştirmektedir. Yani P2-10 parametresi default ayarlarda 101 gelir. Bunu haberleşmeden aktif etmek için 40E adresine 1 Hex olarak gönderilmelidir. Eğer DI1 parametresinin içeriğini Servo ON sinyalinden farklı bir değer yapacaksanız da P2-10 parametresinin Hex karşılığı olan 214H adresine veri yazmalısınız.
Örnek olarak DI1 P2-10-->1(Servo ON) olarak ayarlandı ve P4-07-->1 yapılınca Servo ON'a geçirildi. Örnek olarak DI2-->21(Acil Stop) ayarlandı ve P4-07-->2 yapılınca AL013 hatasına geçirildi.
NOT: P3-06 kalıcı değildir.
P4-07-->40E Hex adresidir. Eğer haberleşme ile kontrol yapılacaksa bu P3-06-->1FF olarak yaparsanız bütün input durumlarını kullanabilirsiniz. Sonrasında 40E Hex adresinden yazma yapabilirsiniz. Ancak bu parametre DI içeriğini değil, NO/NC durumunu değiştirmektedir. Yani P2-10 parametresi default ayarlarda 101 gelir. Bunu haberleşmeden aktif etmek için 40E adresine 1 Hex olarak gönderilmelidir. Eğer DI1 parametresinin içeriğini Servo ON sinyalinden farklı bir değer yapacaksanız da P2-10 parametresinin Hex karşılığı olan 214H adresine veri yazmalısınız.
Örnek olarak DI1 P2-10-->1(Servo ON) olarak ayarlandı ve P4-07-->1 yapılınca Servo ON'a geçirildi. Örnek olarak DI2-->21(Acil Stop) ayarlandı ve P4-07-->2 yapılınca AL013 hatasına geçirildi.
NOT: P3-06 kalıcı değildir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- alvise
- İletişim:
Söylediğiniz herşeyi yaptım bu paramatreleri A2'de aynı şekilde ayarladım çalıştı.Aşağıdaki resimdede bakarsanız dediğiniz gibi ayarladım zaten benim anlamadığım neden sadece P4-07 adresine 3 sayısına kadar kabul ediyor.sadece 1 ve 2 Pini tetikleyebiliyorum.P3-06 adresini 287 olarak ayarladım yani bunun anlamı (100011111) 1 den 5' ve 8.pini serial haberleşme ile tetikleyebilmem gerekiyor.Fakat sadece 1 ve 2 pini tetikleyebiliyorum.Bu sorunun sebebi nedir ?
İlginiz için teşekkürler.
İlginiz için teşekkürler.