Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

c2000 ovn hatası

Kullanıcı avatarı
bektas5050
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

c2000 ovn hatası

Mesaj gönderen bektas5050 »

Merhaba, 55 Kw c2000 sürücümde ataletli bir yük çeviriyorum. vfd4045 2 adet kıyıcı 21 OHM 15KW 2 adet direncimle devrede. Tesis yaklaşık 3-4 ay gib bir süredir çalışmaktayken şuan motor yol aldıktan sonra çok kısa bir sonra ovn hatası alıyorum. Kıyıcı üstündeki ACT ledi hiç yanmıyor. Dirençlerimi kıyıcıdan ayırıp ölçüyorum 21 ohm okuyorum. Sorunum ne olabilir acaba
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: c2000 ovn hatası

Mesaj gönderen Uğur »

Fren kıyıcı üzerinde voltaj seçim jumperı vardır o voltaj değerini aşağı düşürdüğünüzde act hata yanmıyorsa kıyıcı içerisindeki anahtarlama elemanı hasar görmüş olabilir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
bektas5050
İletişim:

Mesaj gönderen bektas5050 »

Kıyıcıdaki jumperı 400 e kadar indirdik hiçbir şekilde ACT yanmıyor çok kısa milisaniye flaş yapıyor ve arızaya düşüyor tekrar. Kıyıcılardaki m1-m2 s1-s2 leri değiştirerek mater slave pozisyonlarını değiştirdik yine aynı tepkiyi veriyor. Kıyıcı üzerinde ERR lambası da hiç yanmıyor. Atalet motoru iteklediği anda OVN ye düşüyor. Kıyıcıları test etmemin bir yöntemi varmıdır ne yapmamı önerirsiniz
Kullanıcı avatarı
hakanmuh
İletişim:

Mesaj gönderen hakanmuh »

benim de bir dilimleme makinasında takılı 5.5kw motor ve 5,5 kw c2000 sürücüm mevcut. normal ve sabit hızda iken dc bus voltajını 547vdc görüyorum. Ama normal çalışma esnasında birden ovn hatası veriyor. ekran üzerinden dikkatlice takip ettim . hiç bir zaman 550vdc yi geçmiyor. ama yine de ovn hatası veriyor. bazen 35. metrede bazen 300 kusurlerdeki metrajda bazen de 600m boyunca vermiyor. motor parametrelerinde veya max dc voltaj parametresinde ki 760 ayarlı bir problem görünmüyor.
max dc bus voltajını geçmediği halde OVN HATASINI NEDEN VEREBİLİR. VE NASIL DÜZELTİLEBİLİR.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Menüde 6. Hata kayıtlarına girdiğinizde hata geldiğinde voltaj akım gibi değerler neydi kayıtta görebilirsiniz. Sürücklenme oluşuyorsa yani birşey motoru sürücü set hızından yüksek hızla çekerse anlık dc bus voltajını şişirir ve hata ile birlikte zaten nominal değere geri döner. Bunu bahsettiğim yerden görebilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön