Merhaba iki sorum olacak. DOP107 HMI'da birincisi seçili reçetedeki değerlere ENRCP3 diye erişebiliyorum bundan yana sorunum yok ama ben o değişkendeki bitlere atama yapmak istiyorum. Toggle buton ile kullanıcı ENRCP3.0 ENRCP3.1 ENRCP3.2 gibi bitleri set edecek. Bunu PLC registerlarında D200.0/1/2 diye yapabiliyorum ama internal memory tarafında sadece $'yi getiriyor seçim ekranında. Reçetedeki 16 bitlik sayıdaki bitlere atamayı nasıl yapabilirim. Makrosuz yapmak tercihim. Çünkü reçetede bundan ben az 90 tane var. Makrosuz direkt atama yapmak istiyorum. Keypad' tanımlamaya baktım orada seçtirip butonları sayısal değer döndürsem diye o da mümkün görünmüyor.
Bir diğer sorum ise reçete tanımlarken karşılık gelen bir adres yazıyoruz D200 atamyı yapıyor bunda sorun yok ama ben aynı reçete grubundan 3 farklı reçete seçmek istiyorum. Bunları da hafızada bir alana atamak istiyorum. Bunu d200 atama yapıp sonra başka bir adrese move edebilirim ama direkt seçim yaparken o an ki reçeteyi dinamik olarak PLC'deki adrese atama yapmak mümkün mü? LUA Makroyla örnek veriyorum D200' bir atama yaptım başka seçimi D300 registerından itibaren atama yapabilir miyim?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenecek VT Scada Eğitimi detayları ve başvuru linki Whatsapp Kanalımızdan paylaşılmıştır. Detaylar için aşağıdaki linkten kanala ulaşabilirsiniz.
DELTA Electronics Türkiye Whatsapp Kanalı
DELTA Electronics Türkiye Whatsapp Kanalı
DOP107 reçete registerına(ENRCP3.0) bit atama yapabilir miyiz ve birden fazla reçete seçmek mümkün mü?
- Catutigernos
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Yakup
- İletişim:
Re: DOP107 reçete registerına(ENRCP3.0) bit atama yapabilir miyiz ve birden fazla reçete seçmek mümkün mü?
Merhaba
İlk sorunuzda reçeteye ait ENRCP3 gibi bir değişkene erişim sağlanabiliyor, doğrudan enrcp3.0 yapılamamakta bunu işlemi yapmanız için wordun bitini işlem sonrası makroyu kullanarak yapabilirsiniz örneğin :Hmı kalıcı tip buton koyun yazma adresine internal Memory ($100.0) işlem sonrası makroya bu şekilde (ENRCP0 = $100) yazarsanız reçetenize 1 değerini gönderecektir.
ikinci sorunuzda HMI reçete sistemi doğrudan dinamik hedef adres tanımına izin vermez.
Seçime göre PLC tarafında MOV veya BMOV ile D300, D400 gibi yerlere taşıyabilirsiniz
İlk sorunuzda reçeteye ait ENRCP3 gibi bir değişkene erişim sağlanabiliyor, doğrudan enrcp3.0 yapılamamakta bunu işlemi yapmanız için wordun bitini işlem sonrası makroyu kullanarak yapabilirsiniz örneğin :Hmı kalıcı tip buton koyun yazma adresine internal Memory ($100.0) işlem sonrası makroya bu şekilde (ENRCP0 = $100) yazarsanız reçetenize 1 değerini gönderecektir.
ikinci sorunuzda HMI reçete sistemi doğrudan dinamik hedef adres tanımına izin vermez.
Seçime göre PLC tarafında MOV veya BMOV ile D300, D400 gibi yerlere taşıyabilirsiniz
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Catutigernos
- İletişim:
Re: DOP107 reçete registerına(ENRCP3.0) bit atama yapabilir miyiz ve birden fazla reçete seçmek mümkün mü?
Makrosuz yapmam gerektiğini belirtmiştim 90 tane değer için bu dediğinizi yapmam lazım hatta 100 tane için yani bu da 100 adet makro yazmak anlamına gelir. Bunu önceden belirtmemin sebebi sizin dediğinizi hali hazırda düşünmüş olmam ama efektif bir çözüm değil basit işi çok daha zor hale getiren bir çözüm. O nedenle de 16 bitlik sayı reçetesine çevirmek zorunda kaldım. Enhanced reçetede bitlere erişemiyorsunuz. Normalde Enhanced yapıp float sayı almam lazımdı ama onu iptal etmek zorunda kaldım.
İkinci olayı da hali hazırda macro yazıp block move komutuyla çözdüm zaten.
Cevabınız için teşekkür ederim.
İkinci olayı da hali hazırda macro yazıp block move komutuyla çözdüm zaten.
Cevabınız için teşekkür ederim.