Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenecek VT Scada Eğitimi detayları ve başvuru linki Whatsapp Kanalımızdan paylaşılmıştır. Detaylar için aşağıdaki linkten kanala ulaşabilirsiniz.

DELTA Electronics Türkiye Whatsapp Kanalı

AS PLC ile ASDA-A2 Tork Kontrol

Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

AS PLC ile ASDA-A2 Tork Kontrol

Mesaj gönderen mehmete.gezer@isp »

MERHABALAR , iyi çalışmalar ASDA-A2 Servo Sürücü ile As228p plc canopen haberleşme ile sürüyorum forumlarda yer alan startup dosyası ile haberleşmeyi sagladım. jog vs sürebiliyorum.Parametre P1-01 = 0x0001 PR pozisyon kontrol modunda. bu servoyu bu modda iken Tork ile sürmek istiyorum. bİr yere kadar geldim ama plc üzerinde p3-06 ve p4-07 parametrelerini nasıl kullanacagım anlamadım. ASDA Soft üzerinden DI1:0x16 Tork Komutu Seçimi / DI2:0x09 Tork Limit Aktif olarak belirledim ve DO1 Tork Limit ulaştı / DO2 Sıfır Hız bilgilerini alıyorum plc üzerinden DI"LARI nasıl yazabilirim ANLATTIGIM GİBİ her zaman tork ile sürmeyeceğim bazı yerlerde pozisyonlama ile süreceğim için böyle birşey yaptım teşekkür ederim cevaplarınız için.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: AS PLC ile ASDA-A2 Tork Kontrol

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

İlk önce p3.06 parametresine hangi inputları kullanacaksanız bu inputların binary kod sistemine göre hex taban karşılığı yazmalısınız. Örneğin: dı1,dı2,dı3 inputlarını kullandığını varsayarsak hex taban karşılığı (7) dir bu değeri p3.06 yazmalısınız.
Daha sonra p4.07 parametresini 0,1,2 bitlerinine erişerek bu inputlara haberleşme üzerinden tetikleme yapmalısınız.
Örnek dökümanı inceleyebilirisniz.
(33) AS_PLC-Servo CANopen Haberlesme DI Kontrol
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:

Yakup bey çok teşekkürler, sizin arkadaşlardan biri ile telefon ile görüşüp tork ile direk sürme yaptım p3-06 ile inputları HEX olarak plcden aktif edebiliyorum istediğim gibi konfigure edebiliyorum.

ancak başka bir istasyonumda pozisyon modunda tork limitleme yapmam lazım. vana sıkım istasyonu ; bu istasyonda önce vanayı açması lazım tork ile tork a ulasınca durması lazım sonrasında hava kaçak kontrolu yapıyorum. daha sonra servo ile sıkım yapıyorum tork a ulaşınca duruyorum yine ve durdugu noktamı bilmem lazım pozisyon olarak.

forum da söyle bir yazı buldum.

""" Pozisyon modunda tork limitleme için; Bu durumda tork yetersiz kalırda araba hareket edemezse bu sefer ale 09 pozisyon sapma hatasına düşer.--- AL.09 HATASINI BENDE ALIYORDUM --

Bunun için P1-01 den pozisyon modunu şeçtikten sonra P1-02 den tork limitlemeyi aktif ederek limit torkunu P1-12 den belirlemesiniz. (Digital girişlerden boşta olan birinin parametresine 14 girmeniz yeterlidir.)""" yazı bu şekilde.

benim ; vanayı öncelikle açmam yani servonun geri dönmesi lazım daha sonra tork ulaşıp durması lazım sonra ...birkaç işlem den sonra bunlar senaryo ile alakalı kısımlar... servonun ileri dönüp vanayı sıkması lazım ve durunca bu pozisyonu mutlaka kullanmam lazım. bunda sizinle paylaştıgım yazıyı kullanabilirmiyim
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Evet yapabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:

Teşekkürler Yakup Bey Bir deneyeyim
Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:

"" Digital girişlerden boşta olan birinin parametresine 14 girmeniz yeterlidir. "" Yakup bey bu parametrenin karşılı olarak Hız Komutu Seçimi olarak görüyorum. bu kısmı tam anlayamadım ben COPWR İLE veririm DI LARIN bir tanesine 14 degerini (1) olarak ama nasıl kullanacağım acaba .
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Evet doğru diyorsunuz düzeltiyorum.
Limit torkunu p1.15 den belirlemelisiniz Dijital girişlerden boşta olan birinin parametresine 16 girmeniz yeterli olacaktır.
Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:

Yakup Bey ASDA-A2 Servo Sürücü ile AS228P PLC canopen üzerinden tork ile sürebiliyorum home"lama yapmam lazım. yerinde sıkım yapıyor motorum veya sıktıgı ürünü açıyorum. tork modunda sürüyorum pozisyonu okuyup birde home sensörü ile nasıl sıfırlama yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Home işelmi yapmanız için ilk olarak home metodunu seçmelisiniz bunun için Delta Special Driver - ZRNM kullanmalısınız daha sonra Delta Special Driver - ZRNC kullanarak home tetikleme yapabilrisiniz
Kullanıcı avatarı
mehmete.gezer@isp
İletişim:

Yakup Bey teşekkür ederim ancak . Şuan ZRNM İLE ID=3 olan Sürücüme 4. modu yazıyorum daha sonra ZRNC İLE HOME yapıyorum siizn dediğiniz gibi home sensörüm var. sürücüm hareket etmiyor ve okuduğum pozizyon değeri sıfırlanmıyor

“PLC Forum” sayfasına dön