Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

VFD-E SERİSİ FRENLEME DİRENÇİ AYARLARI

Kullanıcı avatarı
wolf_15
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

VFD-E SERİSİ FRENLEME DİRENÇİ AYARLARI

Mesaj gönderen wolf_15 »

Merhaba
vfd e de frenleme direnci ohm ve watt hangi parametrelerden ayarlayıp aktif ediyoruz.iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: VFD-E SERİSİ FRENLEME DİRENÇİ AYARLARI

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Sürücünün güç değerine göre aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz. Sürücüye direnç taktıktan sonra 06.00 Parametresini sıfıra çekmelisiniz.

vfd_e.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Samett38
İletişim:

Mesaj gönderen Samett38 »

Merhaba vdf e serisi sürücüde frenleme direncinin bağlanacağı uçlarda ölçüm yaptığımda sürekli 340v dc voltaj ölçüyorum sürücü çalışma voltajı 220v sürücüyü fabrika ayarlarına resetledim 06.00 parametresini 0.0 yaptım ama sonuç yine aynı
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Fabrika ayarında ve STOP konumunda B1 ve B2 uçlarını ölçtüğünüzde ne görüyorsunuz?
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Samett38
İletişim:

İslam bey merhaba
Frenleme ile ilgili sürücüyü değiştirdikten sonra sorun ortadan kalktı ama haberleşme ile alakalı sorunum var
Vfd E serisi sürücüm var bunun frekans komut kaynağını modbus üzerinden veriyorum.
Çalışma komutu kaynağını ise harici terminaller üzerinden veriyorum
Panonun enerjisi kesildikten 15-20 dk sonra tekrar enerjilendirdiğimde sürücü frekansı almıyor Çalışma konutlarında herhangi bir sorun olmuyor
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Frekans bilgisini nereden veriyorsunuz? HMI,PLC.. Ayrıca MI1 ve MI2 hariç diğer inputlar tetikli oluyor mu? Enerji geldikten sonra 02.00 parametresi hala haberleşme olarak ayarlı olduğunu teyit ettiniz mi?
Kullanıcı avatarı
Samett38
İletişim:

Frekans bilgisini plc üzerinden veriyorum sürücü üzerindeki Mı1 ve Mı2 inputları hariç diğer inputlarda herhangi bir tetikleme yok 02.00 parametresi haberleşme olarak kayıtlı duruyor. Plc den link haberleşmeyi resetledikten sonra düzeliyor.
Bu sorun hız referansını modbus üzerinden çalışma komutunu harici terminallerden verdiğimden kaynaklanıyor olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Yok onunla alakalı bir durum değildir. PLC enerjili, sürücünün enerjisi kesilse bile Link haberleşme sürücü tekrar bağlandıktan sonra çalışmaya devam etmesi gerekir. PLC programınızın yedeğini alın sonrasında fabrika ayarına getirip sadece Link Haberleşme programını yazıp çalışmayı bi test edin.
Kullanıcı avatarı
Samett38
İletişim:

İslam bey plc fabrika ayarlarına aldım,sürücüyü değiştirdim haberleşme kablosunu değiştirdim fakat sorun halen devam etmekte panoyu enerjilendirdiğimde 1 nolu slave cihaz hız referansını almıyor link resetleme yapıyorum düzeliyor. Panonun enerjisini kesip tekrar verdiğim zaman frekans hiçbir şekilde değişmiyor 1 nolu slave cihazın numarasını 2 numara yapıyorum 2 numaradaki slave cihazın numarasını 1 yapıyorum bu şekilde sürücüye frekans geliyor ama bu değişikliği yaptığım zaman başlangıçtaki slave adresi 2 olan cihazı 1 numara yaptığım için bu sefer diğer sürücüye gelmiyor hmı slave 1 için değer yazdığım yere değer girdiğim zaman değer geliyor. Plc fonksiyon bloklarını kontrol eriyorum adreslemelerde herhangi bir sorun gözlemleyemedim hmı da sürücü hızlarına karşılık gelen yerlere değer girdiğimde fonksiyon bloklarından hızların çıkışını görebiliyorum
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

PLC fabrika ayarından sonra tek teker sürücüleri bağlayıp Link Haberleşme eğitim videosundaki ayarları birebir yaptığınız halde sorun devam ediyorsa ürünü aldığınız bölge bayiisi ile görüşüp onların test etmesini talep edin.

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön