Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Macro problemi
- Ercotech_35
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Macro problemi
Merhabalar
HMI ile entesi haberleştirdim. Ekrana koydupum sayı göstergesini {Link2}9@INVERTER-000E bu sekide adreslediğimde değeri 110 olarak doğru bir şekilde okuyorum.Makro ile PLC ye atadığımda PLC de 10 basamaklı alakasız bir değer görünüyor?
Başka bir işlem yapmam daha mı gerekiyor?
HMI ile entesi haberleştirdim. Ekrana koydupum sayı göstergesini {Link2}9@INVERTER-000E bu sekide adreslediğimde değeri 110 olarak doğru bir şekilde okuyorum.Makro ile PLC ye atadığımda PLC de 10 basamaklı alakasız bir değer görünüyor?
Başka bir işlem yapmam daha mı gerekiyor?
- İslam
- İletişim:
Re: Macro problemi
Merhaba,
Ekranda doğru okuduğunuz elementin ayarlarını içeren görseli paylaşabilirmisiniz.
Ekranda doğru okuduğunuz elementin ayarlarını içeren görseli paylaşabilirmisiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Ercotech_35
- İletişim:
Buyrun
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Ercotech_35
- İletişim:
mokrolarıda gönderdim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Word'lerin yeri element içindeki gösterimde terslenmiş ama gönderdiğinizde terslenmediği için ondan sebep anormal değerler geliyordur. PLC içerisinde D105-D106 datalarına attıysanız yine PLC içerisinde;
MOV D105 D301
MOV D106 D300
yaparak değeri D300 içerisinden 32-bit olarak okumayı deneyin. D300-D301 dataları değişebilir boş olan farklı dataları kullanabilirsiniz. Bu işlem ile PLC içerisinde high-low word dönüşümü yapılmış olur.
MOV D105 D301
MOV D106 D300
yaparak değeri D300 içerisinden 32-bit olarak okumayı deneyin. D300-D301 dataları değişebilir boş olan farklı dataları kullanabilirsiniz. Bu işlem ile PLC içerisinde high-low word dönüşümü yapılmış olur.
- Ercotech_35
- İletişim:
İslam Bey
Durum Resimdeki gibidir.Okuyamıyorum .
Durum Resimdeki gibidir.Okuyamıyorum .
- Ercotech_35
- İletişim:
İslam Bey
Pardon D300 Dolu imiş. Fakat Ekranda doğru okuduğum değer su an 1010 ..A ma burda değerler gene farklı.
Pardon D300 Dolu imiş. Fakat Ekranda doğru okuduğum değer su an 1010 ..A ma burda değerler gene farklı.
- İslam
- İletişim:
Bir önceki mesajımı iyi inceleyin. Taşıma işlemi birebir değil çapraz yapılıyor, ayrıca DMOV değil MOV komutu kullanılıyor.
- Ercotech_35
- İletişim:
İslam Bey
MOV komutunda da bu değerler geliyor.Biraz daha detaylandırmanızı rica ederim.
Bu verilerle ekrandaki doğru değeri nasıl okuyabilirim?
MOV komutunda da bu değerler geliyor.Biraz daha detaylandırmanızı rica ederim.
Bu verilerle ekrandaki doğru değeri nasıl okuyabilirim?
- İslam
- İletişim:
MOV D105 D201
MOV D106 D200
MOV D106 D200